Creat:

Actualitzat:

L’escena és lamentablement familiar: un jove, aparentment normal, és reduït per agents de policia després de sortir violentament del seu cotxe. Aquest incident, tristament comú avui en dia, planteja una pregunta crucial: quina educació ha rebut aquesta persona per arribar a aquest punt?

Als aldarulls nocturns, en lloc de fugir de la policia quan arriba, alguns decideixen esperar i provocar-los, per tal de divertir-se increpant-los. Aquesta actitud desafiadora reflecteix l’actual pèrdua de respecte cap a les figures d’autoritat.

Per què aquesta manca de consideració envers agents de policia, mestres, sanitaris i altres servidors públics? Potser és la falta d’una educació que inculqui valors i respecte des de la infantesa. És crucial que la canalla aprengui a tractar amb deferència els seus pares i tots els altres des de ben petits.

A la societat actual, l’autoritat ja no és venerada com en èpoques passades. Mestres, policies, i altres professionals del servei públic han d’enfrontar-se massa sovint a la grosseria. Això no només afecta la seva capacitat per dur a terme les seves tasques eficaçment, sinó que també contribueix a la deterioració del teixit social.

Per restaurar el civisme i la cortesia, és imperatiu que es prenguin mesures immediates. En primer lloc, cal un enfocament educatiu que posi el respecte com a peça central de la formació. Les escoles han de jugar un paper clau en la transmissió de valors que fomentin la consideració i l’entesa.

A més a més, és essencial reconèixer el treball dels professionals del servei públic. Els policies, els mestres i la resta de persones dedicades a aquestes tasques vitals han de ser valorats i respectats. Un esforç col·lectiu pot contribuir a revertir la tendència actual.

Finalment, la involucració dels pares en l’educació dels seus fills és crucial. És mitjançant la transmissió de valors com el respecte i la responsabilitat que es pot aspirar a una societat més civilitzada.

Per això, es podria proposar que, a partir d’ara, es fomenti que els fills, des de ben petits, tornin a tractar els seus pares de vostè, revivint una pràctica que enforteix la relació basada en el respecte tradicionalment establert.

tracking