Creat:

Actualitzat:

Avui, seria una temeritat imperdonable defugir la tradició. Per tant, només es pot encetar aquesta columna desitjant-vos a totes i a tots un feliç any nou. I esperar que aquest 2024 aporti millores dirigides a cada un de nosaltres. Val a dir que, per als nens, aquest nou any comença sota un bon auguri. En efecte, d’aquí a uns tres dies, ens visitaran els Reis Mags i, certament, cada criatura està esperant que no li portin carbó, sinó que compleixi els seus desitjos, que els comunicaran durant les diverses cavalcades.

Ara bé, uns quants dies després, tornarem a la vida normal. Els uns a la feina, altres al col·legi i durant les primeres setmanes de gener intentarem complir amb les decisions que, en el respecte del costum, es prenen a principis d’any, dins l’eufòria del període, per ser abandonades pel camí, al cap de pocs dies. Però, justament, aquest 2024, després de les diferents crisis que s’ha hagut de suportar i superar, seria el moment idoni per demostrar una certa fermesa en el compliment d’aquestes resolucions. I hauríem de poder comptar amb l’ajuda desinteressada dels Reis Mags perquè tots i cadascun de nosaltres tingui, per fi, la valentia d’acatar aquestes imposicions, que tenen un únic objectiu, el de millorar la nostra vida quotidiana. També ens haurien d’acompanyar per a generar il·lusió, en particular la de ser prou valents per deixar de banda les crítiques negatives i poc fonamentades que acostumem a difondre. Així podríem entrar, per fi, en un joc de cooperació útil, posant en comú les idees dels uns i dels altres, sense cap exclusiva, perquè aquesta millora, que desitgem personal, esdevingui col·lectiva i afecti la població en conjunt.

No podem deixar de banda que, tot i el període festiu que vivim i que afecta de ple la nostra objectivitat, la situació en la qual estem immersos presenta nombroses i greus dificultats que només es podran resoldre amb la col·laboració de tots. Per tant, en lloc de queixar-nos contínuament, la resolució més important seria de provar aquesta nova manera de fer que de ben segur resultarà positiva. Aquest, doncs, és el regal que els grans hauríem de sol·licitar als tres visitants vinguts de l’Orient.

tracking