Creat:

Actualitzat:

Primer de tot, vull desitjar un molt bon i venturós any 2024 a totes les ciutadanes i ciutadans d’Andorra.

Any rere any ens aixequem el primer dia de gener amb el desig d’un any millor. Volem ser millors persones. Volem ser més generosos. Volem fer més exercici i volem fer una dieta més saludable.

I tot i les bones voluntats, la realitat ens mostra que no deixen de ser tot un seguit de bons propòsits que amb el pas dels dies van desapareixent. Perquè, en definitiva, seguim el dia a dia sense gaires canvis. La família, la feina, els amics, continuen igual que sempre. Totes aquelles dificultats es mantenen i continuen com si fos el dia de la marmota.

Però dintre dels nostres pensaments volem ser positius. Volem creure fermament que aquest any serà millor. Que ens en sortirem de tot allò que ens ha preocupat o que ens ha generat problemes. I mentre tocaven les campanades, intentàvem deixar enrere tot el que ens ha fet patir.

Aquest 2024 serà un any de traspàs. Com deia el meu avi: any de traspàs, no te’n fiïs pas. I tot i la dita, hem de creure en el futur. Un futur que podem marcar cadascú de nosaltres, en el qual l’esforç i la voluntat de millora ens han de guiar per tirar endavant.

I no podem negar que hi ha moltes dificultats, i que aquestes cada cop afecten més persones, però alhora no hem de perdre de vista l’esperança que les circumstàncies que envolten la societat han de ser capaces de donar més oportunitats a tothom.

La nostra societat no és gaire diferent de la resta d’altres llocs. Les persones som cada cop més individualistes i menys solidàries. Fugim dels problemes dels altres i ens centrem en la nostra realitat, com si vivíssim en una bombolla perquè la major part de les vegades ens veiem incapaços d’empatitzar amb determinats problemes.

Però és un moment en què les individualitats no compten. Compta la col·lectivitat. L’interès general. Si es vol arribar a una solució, hem de potenciar la consciència col·lectiva, que és el mateix que actuar amb generositat per poder construir un futur compartit, sense deixar ningú al darrere.

I si tots volem, aquest pot ser un any nou ple de reptes i oportunitats.

tracking