Creat:

Actualitzat:

Aquesta mateixa setmana el Consell General, per assentiment, va aprovar la llei de continuïtat de mesures urgents d’habitatge i parc públic. Vull, en primer lloc, felicitar la societat civil per la feina feta en les concentracions prèvies, que va fer (malgrat les declaracions de certs membres del Govern) que el mateix executiu i els membres de DA es despertessin i comencin a escoltar la ciutadania (almenys en l’habitatge).

Des del Partit Socialdemòcrata i des del nostre grup parlamentari estem molt satisfets amb tot allò que hem aconseguit amb aquesta llei, ja que moltes de les coses que proposem fa més de cinc anys per fi s’han adonat que calen mesures valentes.

Cal un registre de la propietat, un índex de preu de referència, un pacte d’Estat –ara anomenat pla d’actuació d’habitatge– per mirar de solucionar el greu problema que estem vivint, i evidentment d’aquest ha de sortir una llei de l’habitatge forta que ens doni o ens apropi a les solucions definitives. Podem dir ben orgullosos que si tenim aquesta nova llei, que és gairebé un text diferent al proposat per la ministra d’Habitatge, és en gran part per les modificacions demanades pels grups de l’oposició, entre elles les 17 esmenes que vàrem presentar des del PS. És per això que em permeto –com a membre del grup parlamentari, però també com a president del PS– dir que una vegada més la feina feta aquests darrers anys ha donat els seus fruits.

És cert que aquesta llei dona certa tranquil·litat als nostres ciutadans, però cal anar més enllà. Cal augmentar els salaris, cal fer polítiques que cerquin l’estat del benestar lluny de les assistencialistes actuals, i continuarem cercant el consens en la resta de mesures per l’augment del poder adquisitiu de la nostra ciutadania, en un treball constant al Consell i també al partit, amb els membres de la societat civil, però també amb els agents econòmics i socials del nostre país.

Celebrem aquesta llei de consens, que és un primer pas en la feina plegats, i una mostra que continuarem treballant per Andorra, com no pot ser d’una altra manera.

* Pere Baró, president del PS

tracking