Creat:

Actualitzat:

La temporada d’estiu està encarant la seva recta final. S’encetarà d’aquí poc un període de baixa freqüentació turística fins que la neu faci acte de presència en les nostres muntanyes i ofereixi als nostres visitants el seu al·licient habitual. Des de fa anys, la política en aquest àmbit va encaminada a pal·liar els efectes d’aquesta desafecció temporal, amb la voluntat d’atreure a casa nostra i durant tot l’any els visitants i turistes que representen un suport essencial per a la nostra economia. I ara, doncs, en el moment d’entrar en aquest moment sempre delicat, aquest propòsit és de vital importància.

Així, per complir amb aquest objectiu, és obligada la participació activa de les diferents administracions, amb la finalitat de facilitar l’organització d’esdeveniments culturals, esportius o de tota altra índole, que proporcionin altres motius que no sigui exclusivament el de les compres, per tots aquests que ens voldrien visitar. Aquesta política s’ha de complementar amb una deguda valoració i promoció del nostre entorn natural, força singular. Per tant, és imprescindible tocar moltes tecles a la vegada i poder comptar amb la col·laboració de tots, tant dels estaments públics com dels privats.

Per cert, i aquesta és una crítica recurrent, però no sempre fonamentada, ens podem trobar en la configuració que, en els mateixos dies, s’organitzen diversos esdeveniments. Ara bé, hem de tenir en compte la segmentació de la clientela i, conseqüentment, procurar, la qual cosa és sovint el cas, que aquests esdeveniments siguin complementaris de cara al perfil dels visitants.

No podem obviar que, tot i els esforços desplegats, la diversificació econòmica que s’està pregonant des de fa anys no ha obtingut els resultats esperats. La força de la nostra economia resideix encara essencialment en les activitats tradicionals que s’han de promocionar en tots els seus vessants. I aquesta tasca s’ha de conjuminar amb una obertura a activitats que encara no són presents en el territori. Per això hem de poder comptar i facilitar la inversió estrangera que pot aportar, entre altes elements de gran vàlua, el seu “know how” i les seves relacions amb mercats que, avui dia, no són al nostre abast.

tracking