Creat:

Actualitzat:

Aquest pròxim dissabte tindrà lloc la 36a Diada Andorrana a la 55a Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent organitzada per la Societat Andorra de Ciències. En aquesta edició, es tractarà la desigualtat i com es veu des d’Andorra.

I, perquè, si a Andorra hi ha desigualtats, serà una bona ocasió per debatre quines són les que es donen, quin pot ser el seu origen i les seves conseqüències i també com combatre-les.

Amb més de trenta ponències, presencials o telemàtiques, es podrà posar sobre la taula com les desigualtats poden amenaçar la salut democràtica d’un país, com es pot incrementar la bretxa tecnològica entre famílies que es troben en diferent situació socioeconòmica, quin paper té l’accés a l’energia en combatre iniquitats, i com no tenir accés a una educació de qualitat pot influenciar el futur d’aquells infants en situació de vulnerabilitat.

També es parlarà de la desigualtat en temes de salut, especialment per a aquelles persones que pateixen trastorns mentals o addictius, o com una diagnosi tardana d’alguna malaltia pot afectar l’atenció que necessita aquella pacient. Sense oblidar-nos de com viure dia a dia amb una discapacitat i que això limiti els teus drets.

Durant la diada, es tractarà el paper que les entitats públiques o socials tenen en garantir la igualtat de gènere, l’accés a un habitatge digne, una justícia igual per a tothom o la participació ciutadana i com les ajudes socials haurien d’ajudar a trencar aquesta roda.

Per acabar es parlarà de les desigualtats que no es donen a Andorra mateix, sinó en altres països, i quin és el paper que pot tenir la cooperació internacional andorrana en aquest camí cap a un món més igualitari, accessible i equitatiu.

Malgrat que pugui semblar una utopia vèncer les desigualtats, perquè fa segles que existeixen, cal donar-hi visibilitat i ser-ne conscients, ja que tot allò que no es vol veure, no es podrà solucionar. I la sensibilització és clau.

tracking