Creat:

Actualitzat:

Aquests dies podem veure per les xarxes socials les graduacions dels nens i joves.

Infinitats d’instantànies que mostren la felicitat dels fills en haver assolit una etapa, i d’uns pares orgullosos de poder mostrar que el seu fill o filla continua superant el que en aquests moments li toca a la vida, formar-se i adquirir coneixements que, alguns més i d’altres menys, li seran útils per afrontar la vida. Però al darrere de cada nen, nena o jove hi ha una història. Una història de superació.

Tots, qui més qui menys, s’han hagut d’esforçar per poder superar els exàmens o treballs que mostrin que els coneixements han estat assimilats.

Però n’hi ha d’altres que són un exemple d’adaptació i superació. I tot i les dificultats, han aconseguit arribar al final i continuar aprenent per finalment poder inserir-se a la societat com qualsevol altre. Tots aquests coneixements els ajudaran en la futura vida laboral. No obstant això, molts també, en la seva vida personal i social.

Perquè la vida cada cop és més complicada.

Han viscut una pandèmia, amb confinaments que han obligat a canviar moltes formes d’aprendre i de relacionar-se.

La competitivitat en l’accés al món laboral cada cop és més exigent. La robotització exclou els humans de llocs de treball fins ara desenvolupats per persones. I per amanir-ho, estem vivint un context internacional de guer-ra no només a Europa, sinó també al llarg del continent africà. La pobresa i els conflictes armats desplacen milions de persones a països més segurs i on creuen que tindran més oportunitats personals o professionals.

I tot i que han tingut coses més fàcils que nosaltres, els caldrà esforçar-se més.

Ara ja no n’hi ha prou de treure bones notes, sinó que cal demostrar que tens resiliència, capacitat d’adaptació als diferents entorns i habilitats per saber-los gestionar.

Els cal desenvolupar habilitats personals i socials per demostrar que, tot i els coneixements, són capaços de superar les pressions i incerteses que es pateixen al món laboral.

Això no ho ensenyen els llibres.

tracking