Creat:

Actualitzat:

L’any passat, no va poder ser. Per culpa del virus. L’Acadèmia Ig Nobel no es va reunir i consegüentment no va atribuir els seus premis, que distingeixen uns estudis científics atípics. Per tant, impossibilitat total per escriure la columna, que habitualment dedico a aquest certamen, caracteritzat pel seu sentit de l’humor aplicat a les ciències qualificades de dures. Sortosament, enguany, atesa la relaxació de les mesures sanitàries, els seus membres s’han pogut concertar per atorgar els reconeixements que nombrosos investigadors esperen amb il·lusió.

Per a la medicina han donat l’honor al professor Bulut, d’Alemanya, que va demostrar que un orgasme és tan eficient com qualsevol medicament habitualment prescrit per descongestionar el nas tapat. Certament, les farmàcies discreparan, però no costa imaginar l’alegria de molts malalts, per les oportunitats que procura aquesta constatació objectiva.

Jonathan Williams, professor de Química del Max Planck Institute, ha establert que, en una sala de cinema, les olors emeses col·lectivament pel públic difereixen segons l’argument de la pel·lícula visionada. Així, els espectadors s’expressen de manera diferent segons les escenes que es projecten, ja siguin de violència, de comèdia o sentimentals. Aquesta reacció confirma que, en l’àmbit de les emocions, existeixen unes constants que tots compartim.

Per acabar, i pensant en els amics de Laika, és obligat citar l’estudi de la doctora Schötz, de la Universitat de Lund, que va dedicar llargues estones a analitzar i traduir les diferents maneres d’expressar-se dels gats. Així, ha posat en relleu que cada manifestació verbal d’aquests felins correspon a un sentiment diferent, tot i que no ho sabem interpretar degudament. Per tant, només es pot recomanar la lectura d’aquest treball, que permetrà millorar la relació entre humans i gats.

Ara bé, podem lamentar que aquestes distincions es dirigeixin només a les ciències dures i no a les arts, tal com la música, l’escultura o encara la retòrica política. En efecte, si era així, Andorra hauria pogut aprofitar la seva primera real oportunitat de ser distingida, especialment en la modalitat divertida i força concorreguda del plagi.

tracking