Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp ha començat a dedicar 400.000 euros (inicialment estaven previstos 300.000) per refer les voravies de dues de les zones més oblidades des de fa anys i panys: el Pedral i el Mirador d’Encamp. Ens hem de felicitar que per fi es dediquin recursos per intervenir en zones que de tan degradades fins i tot eren perilloses per transitar a peu.

La majoria comunal per fi ha entès que a banda dels nuclis tradicionals hi ha altres barris que necessiten atenció perquè després que hagin estat tants anys en l’oblit s’han anat deteriorant de forma alarmant. Durant la campanya electoral de les eleccions del 2019, PS+Independents vam anunciar que davant els carrers abandonats d’algunes barriades d’Encamp i del Pas de la Casa, invertiríem el que calgués durant els quatre anys de mandat per tal que aquestes zones tornessin a esdevenir dignes. A l’inici del mandat, durant el consell d’aprovació del pressupost del 2020, ja ens vam abstenir perquè no hi havia ni un cèntim d’euro destinat a reparar voravies malmeses en barris que no fossin els nuclis tradicionals.

Durant les sessions de la comissió d’Obres i Urbanisme no es va deixar d'insistir que s’havia d’intervenir urgentment en determinades zones. Va tornar a sorgir la nostra demanda a la sessió del consell de comú que va aprovar el pressupost del 2021, en la qual vaig dir textualment: “Falten inversions en barris estratègics d’Encamp, com el Balcó del Solà, l’avinguda Joan Martí després del telecabina, l’avinguda François Mitterrand a l’altura del Rosaleda, Valira Nova per exemple; en canvi, els barris del Pedral i del Mirador d’Encamp aquest any hi ha una reserva de 300.000 euros per reparar les voreres malmeses, que resulta insuficient ... aquest fet comporta que hi hagi dues parròquies, unes zones ben endreçades anomenades nuclis tradicionals i després altres barris que hem d’anar insistint a la majoria comunal que prenguin atenció i els mantinguin amb unes mínimes condicions.”

Per tant, estem contents que es vagi capgirant la situació i que la nostra tasca sigui útil a la parròquia i als seus ciutadans.

tracking