Creat:

Actualitzat:

La Confederació Europea de Sindicats (CES) ofereix el seu més sentit condol a totes les persones, famílies i comunitats afectades per les inundacions a Bèlgica, Alemanya, Luxemburg i els Països Baixos. Malauradament cada dia es constata l’efecte que el canvi climàtic té entre la societat i les famílies de les víctimes de tal desgavell.

Lamentem profundament les víctimes de les inundacions. La Confederació Europea de Sindicats, de la qual la Unió Sindical d’Andorra és membre, expressa el seu horror a causa de la magnitud de la devastació, se solidaritza amb totes les víctimes i els seus éssers estimats i agraeix la tasca als treballadors dels serveis d’emergència i a tots els treballadors i voluntaris involucrats a ajudar per fer front als impactes de les inundacions. La CES saluda tots els actes de solidaritat i de suport, i insta que es prenguin mesures ràpides per poder reparar els danys, restaurar les llars i protegir els mitjans de vida.

L’organització observa amb tristesa el risc d’inundacions entre d’altres catàstrofes provocades per l’augment dels seus efectes devastadors i destaca la necessitat de prendre mesures urgents per prevenir i adaptar-se al canvi climàtic d’una manera socialment justa, però amb la màxima urgència que el moment requereix. La societat no està preparada per als efectes tan nocius per al medi ambient que està provocant la deslocalització de moltes persones i no tan sols als països emergents.

No hi ha dubte que els efectes del canvi climàtic es patiran en totes les esferes de la vida, especialment en l’econòmica, incloent-hi les generacions futures i la manera com entendran i viuran la vida.

El canvi climàtic és una realitat i el nostre territori pateix els seus efectes. Al mateix temps, també som, en part, responsables d’aquest escalfament global. La temperatura augmenta a un ritme de 0,25 graus per dècada. Un canvi aparentment insignificant des del punt de vista quotidià, però que ja té conseqüències importants.

tracking