Foc i lloc

Abstenció i una ratlla contínua

Sembla impossible però estan directament relacionades

Creat:

Actualitzat:

Quina relació té l’abstenció i dibuixar una ratlla contínua a la carretera?

Molta.

Hi ha decisions polítiques sense cap importància aparent però que tenen un gran impacte. Per exemple, dibuixar una ratlla contínua a la carretera on abans hi havia una línia discontínua. Prohibir un simple gir a l’esquerra pot arruïnar econòmicament tota una àrea d’una població. Aquest és el cas de la idea del comú d’Encamp de prohibir el gir a l’esquerra a l’altura del Museu de l’Automòbil quan es puja d’Andorra la Vella.

Aquesta decisió ha provocat que molt volum de trànsit es desviï per davant de les escoles de segona ensenyança (augmentant el perill per als joves que es desplacen per la zona). També ha fet que a la poca activitat econòmica que tenia la part baixa d’Encamp, en reduir-se la gent que hi passa, ja que ara van pel vial, el govern del comú d’Encamp li hagi donat l’estocada definitiva.

Quedar-me a casa el dia de les eleccions mai ha estat la meva opció. No comparteixo la idea (tot i que és ben legítima) dels que, tenint l’oportunitat, giren l’esquena a dipositar el seu vot en una urna. Tot i que encara estic més en contra d’aquells que, a més, fan campanya a favor de l’abstenció, promovent que altres tampoc votin.

Cal parar-se a pensar que la nostra opinió la podem expressar sempre que volem però que sigui tinguda en compte ja és una altra història. Per això soc del parer que hem d’aprofitar les eleccions com les úniques oportunitats que tenim de manifestar la nostra opinió de manera vinculant.

Hi ha decisions polítiques que generen un debat social enorme com legalitzar la doble nacionalitat i hi ha altres que poden ser simplement pintar una línia blanca d’un metre a la carretera. La qüestió de fons és que al final, totes ens afecten en milions d’aspectes de la nostra vida personal i professional. Per això, cal ser conscients que les eleccions serveixen per determinar quines persones prendran decisions per tots nosaltres els quatre anys vinents!

Per això cal animar totes les ciutadanes i ciutadans que tenen dret a vot perquè l’exerceixin el 7 d’abril. Dipositar-lo a la Batllia o el dia de les eleccions marcarà el nostre futur.

tracking