Foc i lloc

El problema de l'habitatge

El PS anteposa les seves ànsies de cadira i poder a les necessitats de la gent

Creat:

Actualitzat:

Poder trobar un habitatge de lloguer a un preu assequible avui en dia és un veritable problema. Un problema no només a Andorra, però cal dedicar-hi els màxims esforços.

No existeix una solució màgica i aquell que digui que la té menteix. Cal afrontar-lo des de diverses perspectives, amb mesures de xoc a curt termini que donin resposta ràpida a la gent que té dificultats, i amb mesures a mitjà i llarg termini que ajudin a estabilitzar el mercat i a introduir els mecanismes necessaris per evitar els problemes de manca d’oferta.

Aquest problema no hauria d’entendre de pugnes electorals i tots els partits haurien d’estar disposats a treballar i col·laborar per donar resposta als ciutadans. És per això que és inconcebible que el partit que es fa dir l’abanderat del progressisme, el defensor de les polítiques socials i el que es vol erigir com l’únic defensor dels ciutadans en aquesta problemàtica anteposi les ànsies de cadira i poder a les necessitats de la gent.

Davant de la situació actual i de les propostes fetes pel Govern però també des d’altres partits de l’oposició, la resposta del PS ha estat clara: les nostres solucions les veuran al programa electoral. Diuen que es preocupen per ells però el que realment els preocupa és poder guanyar les eleccions.

El Govern va presentar un projecte de llei amb mesures per ajudar en la problemàtica de l’habitatge. Davant del projecte, el PS va presentar una esmena a la totalitat però sense presentar un text alternatiu. És a dir, no li agrada el que presenta el Govern però no presenta cap proposta alternativa. Tampoc presenta esmenes per millorar o complementar les propostes fetes com han fet la resta de partits, i quan se’ls demana quina és la seva alternativa, la resposta sempre és la mateixa: “Ja ho veuran al programa electoral.”

Aquesta és la gran preocupació del Partit Socialdemòcrata davant del problema, que la gent que el pateix esperi, que el que realment li preocupa i li interessa és guanyar les eleccions. El mateix que diu en pactar amb els seus antagonistes liberals. El que sigui per guanyar una cadira.

La resta seguim treballant per donar solucions ja als ciutadans més enllà de la repercussió electoral. És el que té entendre quina és la responsabilitat de governar.

tracking