Foc i lloc

La manca de sensibilitat de DA

El ‘no’ a l’estudi sobre el lloguer deixa clar que no li preocupa el problema

Creat:

Actualitzat:

“Impulsar un estudi específic sobre el cost detallat per tipologies d’habitatge, àrees geogràfiques i d’altres característiques que es considerin rellevants de l’habitatge de lloguer a Andorra, així com sobre d’altres dades com ara el nombre de pisos buits o altres informacions vinculades i destinar-hi els recursos econòmics i humans necessaris per obtenir les dades esmentades en el millor termini possible, i a poder abans de finalitzar la present legislatura.” Aquest era l’encàrrec que el Consell General hauria fet a Govern mitjançant la moció que vam presentar els parlamentaris del PS.

Enteníem que davant la que és ja la principal problemàtica per a la majoria de ciutadans del nostre país, un treball d’aquest tipus és extremament necessari. Aquesta informació seria clau, tant per al mateix Govern com per a la resta d’estaments que actuen en l’àmbit de l’habitatge de cara a impulsar solucions.

Malauradament, però, aquest estudi no es farà. I serà per decisió expressa dels quinze parlamentaris del grup demòcrata. Amb el seu vot en contra a la moció –única força que va dir no– van evidenciar, una vegada més, que no tenen cap mena de sensibilitat pels milers de ciutadans que viuen amb l’ai al cor, sigui per la por que se’ls acabi el contracte de lloguer, sigui perquè estiguin desesperats buscant un pis digne a un cost que puguin assumir.

Des del PS, hem portat el tema de l’habitatge al Consell en nombroses ocasions al llarg dels darrers mesos. Una vegada i una altra, la darrera tot just fa una setmana, des del Govern s’ha estat incapaç d’aportar dades que són claus per abordar la problemàtica, com ara el nombre de pisos buits o quin preu s’està pagant per lloguer a cadascuna de les parròquies. Per això, vam fer la moció, amb un ànim absolutament positiu i constructiu que, però, s’ha trobat un cop més amb la manca d’empatia dels demòcrates.

DA no ha volgut ocupar-se del problema de l’habitatge. S’han negat a la proposta d’un registre de la propietat, necessari per saber quants pisos hi ha i de qui són. Han fet una llei que ben poques solucions aportarà. I ara, una nova decepció. Un no a un estudi que demostra la seva manca de preocupació pel principal problema de la nostra societat.

tracking