Foc i lloc

Un actiu clau de la nostra societat

Ens cal més que mai la veu dels van fer bona part del camí fins aquí

Creat:

Actualitzat:

El tracte que dispensem a la nostra gent gran és un bon indicador de com actuem com a societat. No és només que les persones després de tota una vida de treball i esforç arribin a l’edat de jubilació en unes condicions econòmiques i socials dignes, sinó que cal posar en valor tot allò que encara ens poden aportar a la societat.

En un moment en el qual sembla que s’obliden els valors que, precisament, ens han fet com a societat cal, més que mai ,que la veu dels que van fer bona part del camí fins aquí encara tingui valor i pes en la nostra societat.

És per això que, durant tota aquesta legislatura, s’ha apostat pel ‘Programa de gent gran i participació social’, un programa amb actuacions dirigides a afavorir l’autonomia i capacitació de les associacions de Gent Gran per aconseguir la seva completa autogestió. Un programa que té com a finalitat implicar la gent gran d’Andorra en el procés de desenvolupament social del nostre país i promoure un envelliment actiu de la nostra població. Unes activitats que fomenten no només la trobada de la gent gran de les diferents parròquies sinó també amb la gent gran de la Seu d’Urgell i el Pirineu.

S’ha implementat el pla ‘Tu ets important’, pla integral d’atenció a la gent gran impulsat pel Ministeri d’Afers socials i distribuït en cinc línies de treball que fomenta tenir una gent gran activa i la seva integració i implicació en la societat, millorar la qualitat de vida d’aquelles persones que es troben en situació de dependència, donar suport i acompanyament a les famílies i a cuidadors no professionals, i prevenir situacions d’exclusió i promocionar l’autonomia.

També s’han signat Convenis amb nous centres sociosanitaris i ampliat les places existents per tal de garantir el millor tractament i donar resposta a l’increment de la demanda en aquest àmbit. I s’ha incrementat el conjunt de prestacions econòmiques dedicades a la gent gran fins arribar als set milions d’euros.

La nostra gent gran es mereix que tot i els esforços que s’han fet, continuem treballant per millorar dia a dia en tots aquells àmbits on encara els recursos no són suficients i per això cal la implicació de tots i no voler treure’n redit partidista com sembla que algun partit fa de cara a les properes eleccions.

tracking