Foc i lloc

Gràcies

Molt poc sovint, massa poc sovint, reben el nostre reconeixement

Creat:

Actualitzat:

Dijous de la setmana passada arrencàvem amb la notícia de l’incendi que va afectar el centre esportiu dels Serra­dells. Les imatges de l’incendi que ràpidament van circular per la majoria de telèfons mòbils del nostre país ens van colpir a tots, per l’espectacularitat de les imatges i pel que representava que un edifici tan emblemàtic de la par­ròquia on hem estat molts cops fos l’afectat.

Vivim en una societat en què la crítica de tot i tothom és esport nacional. Ser crític és bo però ha de ser una eina que s’usi per aconseguir millorar, i és per això que aquesta crítica ha d’estar fonamentada i ha de perseguir aquesta millora. Però també hi ha d’haver espai per reconèixer que les coses també es fan bé la majoria de vegades i aquest espai hauria de ser tan important com el de la crítica.

Faig aquesta reflexió ja que per mi el fet més important és que en aquest incendi no hi va haver cap persona afectada. I això va ser conseqüència de la bona feina de moltes persones que van intervenir en aquest incident. Moltes de les quals molt sovint, massa sovint, són el blanc de les crítiques, i molt poc sovint, massa poc sovint, reben el nostre reconeixement.

És per això que crec que és just que se’ls reconegui la feina i més quan en aquest cas el seu bon fer va ser determinant per evitar que hi hagués persones afectades o que l’edifici sofrís mals majors. Des del personal del comú, els membres del cos de bombers, de policia i de Protecció Civil, els membres dels equips sanitaris, els agents de circulació i les persones que treballaven en la coordinació de tots els equips. A tots cal agrair la seva feina davant d’una situació que per sort no es dona gaire sovint al nostre país però que quan succeeix cal que actuïn bé, ràpid i molts cops posant-se en risc per garantir la nostra seguretat.

Segur que no tot va ser perfecte. Segur que hi ha aspectes que cal millorar. Però aquests aspectes a millorar es poden treballar des de la base i el reconeixement de la bona tasca que en general fan els nostres serveis públics. Tenim gent molt capaç i vàlida a les administracions públiques treballant per tots nosaltres i són clau per al funcionament de la nostra societat. Cal que siguem justos i que també reconeguem aquesta bona feina que fan. Gràcies.

tracking