Foc i lloc

Avançar i avançar-se

Si del resultat final no en surt un bon acord, serem els primers que no el voldrem

Creat:

Actualitzat:

Les darreres setmanes hem tingut molt de soroll entorn de la negociació de l’Acord d’Associació. Un tema cabdal per al futur del nostre país, ja que ha de permetre que puguem accedir al mercat únic, respectant les seves normes però, alhora, tenint en compte les nostres especificitats. Una eina indispensable per al desenvolupament econòmic i social futur del nostre país.

Fer entendre les nostres especificitats no és fàcil, però tant la voluntat de la UE com dels nostres grans aliats, França i Espanya, sempre ha estat trobar aquelles fórmules que permetin fer compatible el marc vigent amb les especificitats i necessitats del nostre país, i ho hem vist amb la negociació de la llibertat de mercaderies.

Creiem que el que cal és continuar treballant en aquesta negociació i no plantejar ni aturades ni abandonar la taula, cosa que donaria una imatge equívoca de la nostra voluntat i ens afebliria en la negociació. Si del resultat final no en surt un bon acord per a Andorra, nosaltres serem els primers que no el voldrem, però el resultat obtingut fins al moment ens demostra que anem en la bona direcció. Aquest acord és més important que urgent, i estem decidits a dedicar el temps que faci falta per obtenir els millors resultats.

Hi ha qui s’omple la boca dient que hem d’anar cap a aquest acord, però en comptes de treballar per tal d’assolir-lo només es preocupa de veure com el pot fer trontollar i mantenir així l’statu quo, una situació que ningú sap quan de temps podrem mantenir, però que tothom sap que no serà eterna, ni de bon tros. El tema és saber si volem avançar-nos i poder treballar i preparar-nos amb temps per establir aquest nou marc de relació, o bé si no volem fer res i quedar-nos aïllats darrere les nostres muntanyes, bo i esperant, mentre creuem els dits perquè des de fora no ens obliguin a fer aquest canvi sense marge de maniobra. l això, malauradament, ja ho vam viure l’any 2009. És veritat que no hem sabut transmetre de forma clara tot allò que aporta i implica aquest acord i, malauradament, això s’ha aprofitat per part dels contraris d’aquest avenç per desinformar i instaurar el discurs de la por, un discurs que veiem que no només prolifera aquí, sinó que es troba en els moviments populistes d’arreu. Ha de ser la nostra prioritat revertir aquesta situació.

tracking