Foc i lloc

Compromís per no consumir el futur

Cal pensar i treballar per a les nostres generacions futures

Creat:

Actualitzat:

La societat actual consumeix el futur d’una manera irresponsable. Aquesta va ser la idea central que el filòsof Daniel Innerarity va exposar dijous passat en la seva conferència al Consell General, en la qual posava de manifest la responsabilitat que polítics i ciutadania tenen per evitar hipotecar els recursos i el benestar de les generacions futures.

En la darrera sessió del Consell General es va aprovar per unanimitat la Llei d’impuls de la transició energètica i el canvi climàtic que ens dota de les eines necessàries per tal de transformar el model energètic del nostre país i que també recull, alhora, el conjunt de mesures necessàries per tal que Andorra compleixi amb els seus compromisos per lluitar contra el canvi climàtic. Aquesta llei és una peça clau per assolir aquest objectiu, però no l’única.

Cal destacar el conjunt d’accions a favor d’una mobilitat sostenible com la Llei del foment del vehicle elèctric i el seu conjunt de programes d’ajuda ampliats any rere any. L’habilitació de carrils bici a la xarxa viària, la xarxa pública de bicicletes elèctriques i, en breu, la licitació del nou concurs per al transport públic que, a banda de suposar una millora en la gestió i eficiència del servei, ha de permetre a través de les noves tecnologies poder aconseguir un pla de mobilitat global molt més sostenible i eficient.

També cal destacar el conjunt d’accions destinades a la protecció i valorització del nostre entorn, com és el pla nacional del paisatge i també la Llei de la producció ecològica, que permeten la certificació internacional dels productes de qualitat elaborats al nostre país i que ha de servir per donar un impuls a la nostra agricultura i ramaderia.

També destaca la construcció d’un circuit de refugis guardats que posa en valor les nostres muntanyes; i actualment tenim a tràmit la Llei de conservació del medi natural que ha de servir per donar la protecció necessària als nostres entorns per tal de preservar la gran riquesa biològica del país.

Com deia el filòsof Daniel Innerarity, cal exigir a la nostra societat, i sobretot als nostres polítics, que pensin i treballin per aquells que avui no hi són representats: les nostres generacions futures. Els Demòcrates hem demostrat aquest compromís i ho continuarem fent.

tracking