Foc i lloc

Plaers de quilòmetre zero (II)

No tots hi són a l’article, però tots aquests són a Andorra

Creat:

Actualitzat:

L’any passat vaig publicar un article enumerant alguns dels meravellosos atractius del nostre país. Volia fer un seguit de propostes, des de les més relaxants (llegir un llibre a la gespa d’un parc o fer una graellada) fins a altres més exigents (pujar al coll de la Gallina amb bicicleta o fer el Comapedrosa). En uns dos mil caràcters, vaig arribar a posar 40 opcions gratuïtes per a tots els gustos. Avui vull complementar-les amb més propostes fantàstiques.

Assistir per gaudir de la bona música als concerts a la plaça Coprínceps d’Escaldes en el festival Colors de Música, als concerts en clau de llum a Encamp o als Festival Orgue&nd d’Andorra la Vella, a més d’infinitat d’altres actuacions a festes majors. Endinsar-se a la proposta de les Nits d’Estiu als museus amb les visites, algunes teatralitzades, al poble de Santa Coloma, al centre històric d’Andor­ra la Vella, a la mina de Llorts o al Camí hidroelèctric d’Engolasters.

Passar la tarda (o el dia) a Caldea, a Naturlandia o al Palau de Gel, fent activitats de tot tipus i per a tota la família. Tombar-se al sol de les piscines de la Mola a Encamp o la Muntanya a Escaldes. Resseguir els 10 quilòmetres contemplant la natura del camí ral d’Andorra la Vella a la Massana. Completar la Coronallacs, la ruta circular que connecta els quatre refugis guardats d’Andorra situats al llunyà estany de l’Illa, a l’enorme llac de Juclar, al parc de Sorteny i a la ruta cap al Comapedrosa. Resseguir el GR-11, el camí que creua els Pirineus des del Mediterrani fins a l’Atlàntic i que passa pel bell mig d’Andorra.

Admirar l’univers amb la Via Làctia i veure com cauen els estels a 2.400 metres dalt del port d’Envalira, als gairebé 2.000 del coll d’Ordino o al coll de la Botella, tot això sense baixar del cotxe. Dormir al ras amb un sac al cercle dels Pessons o al de Tristaina o dalt d’un pic a punt de tocar els 3.000 metres. Trepitjar tres fronteres (andorrana, catalana i francesa) a la vegada dalt del pic del Medacorba, o ascendir al 2.900 més llunyà, el pic de la Portelleta, al fons de la vall del Madriu. Pujar amb bicicleta al coll de la Comella i encadenar-lo amb Engolasters i els colls que les cames, el cor i la motivació dictin.

El nostre país no té fi. Plaers de tots els nivells. Plaers de quilòmetre zero. Plaers d’Andorra. Continuarà...

tracking