Creat:

Actualitzat:

Hi ha temes amb capacitat d’aglutinar posicionaments ideològics que inicialment semblaven irreconciliables, i l’heliport ha tingut aquesta virtut. Amb les Tresoles, el PS, SDP i Liberals han sabut fer-se ressò de les inquietuds de la plataforma veïnal que lluita, quasi amb desesperació, en contra de la localització de l’heliport per raons òbvies, lluita de la qual ens beneficiem una àmplia majoria que vivim en una zona altament densificada. La plataforma argumenta motius de tot tipus, principalment la seguretat ciutadana i la qualitat de vida, a més de la dubtosa viabilitat econòmica. El projecte ha quedat seriosament danyat amb la negació de l’Aviació Civil francesa a validar-lo; aquesta agència aglutina els òrgans estatals responsables de regular i supervisar la seguretat de l’aviació civil i té, entre altres missions, lluitar contra la contaminació del transport aeri.

Davant les inquietuds, el Govern s’entossudeix a donar la mateixa resposta: Andorra necessita un heliport. Tres són els posicionaments respecte a ubicar la infraestructura a les Tresoles: uns a favor, d’altres en contra i un sector que no vol un heliport al país, opció aquesta que no perjudica la ciutadania. La majoria no ens beneficiarem d’aquest mitjà adreçat a un grup minoritari que no pot perdre el temps i es desentén dels problemes que generi la infraestructura. El pelegrinatge en la possible ubicació de l’heliport augmenta la desconfiança: del Patapou a la Comella, després a les Tresoles i tornarem a començar amb la pròxima ubicació. Sembla que ha de ser cèntrica, ja que fer-la en un lloc allunyat perjudicaria aquells privilegiats que utilitzen aquest mitjà de transport, perillós i contaminant, però que no poden fer cues.

Ara que s’acosten les eleccions, els polítics han de recordar que la ciutadania els atorga un contracte per quatre anys per administrar, no per imposar. Es tracta de posar el país al servei dels ciutadans, amb una gestió adequada a les nostres capacitats i necessitats. A més, ningú voldria assumir en la seva consciència un accident provocat per la caiguda d’un aparell en maniobres d’aterrament o enlairament a tocar d’un nucli habitat i d’una central hidroelèctrica. Vista la situació, el tema possiblement s’ajorni per a la pròxima legislatura.

tracking