Foc i lloc

Habitatges de lloguer?

La situació dels habitatges de lloguer residencial pot arribar a generar importants problemes

Creat:

Actualitzat:

La setmana passada a la sessió de control al Govern es va parlar sobre la problemàtica que existeix actualment per trobar habitatges de lloguer residencial. Els preus han pujat de forma considerable i a les parròquies centrals ja resulta certament complicat trobar un pis de lloguer residencial. La situació s’agreujarà en breu, tot just al novembre. Amb l’arribada dels treballadors temporers per cobrir els llocs de treball necessaris per donar els serveis a la temporada d’hivern, es tornarà a repetir una situació què ja es va veure l’any passat. A la tardor la demanda augmenta de forma considerable i es redueix l’oferta, arribant a saturar el mercat de lloguer.

Cal reconèixer que el Govern va presentar diverses mesures, algunes relacionades amb modificacions legislatives per afavorir la política de lloguers, d’altres en ajudes socials a les quals es podran acollir els temporers i d’altres relacionades amb el fet de fomentar la sortida al mercat de lloguer dels pisos propietat del bancs, tot i que dubto que tinguin un efecte immediat. El timing és molt just, per la qual cosa cal aplicar mesures a molt curt termini. Aquests treballadors es mereixen poder trobar un lloc adequat per poder viure durant l’hivern. Volem que vinguin bons professionals per poder oferir un molt bon servei al nostre país, però cal entendre que un professional d’alt nivell vol venir a Andorra a treballar en condicions i el que no ens podem permetre és que, un cop estiguin aquí, hagin de viure en condicions molt poc adequades o que tinguin feina però no pis per viure. S’obren les quotes d’immigració amb la justificació que hi ha certs perfils professionals que no es troben al nostre país, i no els oferirem un allotjament digne?

El personal és necessari i no solament a les pistes d’esquí; a l’hostaleria, el comerç i la restauració els calen certs perfils professionals i aquests empresaris no sempre tenen els recursos suficients per poder oferir-los un allotjament digne.

Evidentment el Govern té la màxima responsabilitat per trobar solucions al problema, però des d’aquí vull promoure una reflexió per part de tots, tots podem tenir a les nostres mans part de la solució, i cal que hi hagi consciència per part de tots.

tracking