Editorial

Opinions vinculants

Turisme tindrà en compte la valoració dels clients que han fet estada en un allotjament per revisar la categoria i tindrà tanta incidència que donar un mal servei pot comportar la pèrdua de nivell en l’escala hotelera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern està treballant en la revisió de la normativa per concedir les estrelles hoteleres, perquè el mètode vigent necessita una actualització. Cal adaptar-lo a les exigències actuals i atendre les reiterades queixes del sector, que alerten que hi ha establiments que no compleixen amb els requisits fixats per a la categoria que tenen. El model no està totalment definit, però el ministre Francesc Camp anuncia al Diari que l’opinió dels clients respecte del servei rebut durant l’estada a l’allotjament serà decisiva. Tant que podrà fer que un establiment hagi de baixar un esglaó en el nivell perquè la reputació online és negativa. La visió del turista és evidentment un termòmetre directe i privilegiat per avaluar l’atenció que dona aquell establiment, però per la importància que el ministeri vol que tingui és necessari establir mecanismes molts estrictes per donar validesa a les opinions recollides. El mètode escollit passarà per la informació que proporcionarà una empresa sobre diferents plataformes d’Internet que aglutinen l’avaluació dels clients, que òbviament només es poden tenir en compte si es tracta de persones que hagin fet estada a l’establiment que s’analitza. Per la facilitat que donen les xarxes socials i les vies de comunicació online per crear i estendre informacions que moltes vegades no són certes s’han d’ajustar al màxim els criteris que ha de complir la plataforma que serveixi de base per avaluar un allotjament. Molt probablement si les opinions de manera continuada van en la mateixa línia negativa vol dir que en aquell negoci en qüestió hi ha un problema amb el servei al públic i els inspectors les hauran de tenir molt presents per vigilar l’establiment i comprovar la veracitat de les valoracions. La qualitat del servei ha de ser un indicador essencial per fixar les estrelles que mereix l’hotel. Els equipaments han de complir les obligacions del reglament, i són fàcils de controlar, però l’atenció i la professionalitat té més incidència perquè un client que rep un tracte inadequat o que no té el servei esperat pel nivell de l’establiment s’emportarà una imatge que afectarà tot el sector turístic i Andorra com a destí. Estar en el punt de mira per poder baixar de nivell i perdre potencials clients que es fixen en les valoracions haurà de ser una eina per millorar la qualitat de tota la destinació.

tracking