De la meva agenda

Pasqua, la victòria del sí

La convivència de 80 joves a AINA és un acte de fe en les seves qualitats i capacitats

Creat:

Actualitzat:

Dir a un noi, a una noia: “Jo crec en tu” és molt important. Hem de tenir el coratge de recalcar als joves que confiem en ells. Estimar és esforçar-nos a veure allò que cada infant, adolescent, jove té de millor en el seu ésser. I els ho hem de transmetre de la manera que sigui fins que en siguin conscients. Aquesta pedagogia fruitarà, per a la família i per a la societat joves plens de la virtut cardinal, la fortalesa. La paràbola de Jesús en què el pare organitza una festa per celebrar el retorn del fill pròdig a casa és la millor imatge de l’amor. Em va fer plorar la noia estudiant de carrera d’infermeria quan em contava desanimada que la professora li diu: “Deixa els estudis. No te’n sortiràs”.

La convivència de 80 joves del Dijous Sant al matí de Pasqua a AINA és un acte de fe en les seves qualitats i en la seva capacitat de construir un demà més humà. És un sí a la seva felicitat, i a la nostra. Agermanen la reflexió i la pregària del matí i del vespre amb la feina d’enllestir per a la impremta el programa de colònies 2024 que han treballat durant el curs. Hem meditat el sí d’Oscar Wilde, que diu: “De les follies de dir sí, no ens en penedirem mai”.

El sí de Maria de Natzaret a l’arcàngel Gabriel malgrat no comprendre el misteri. Un sí de la Maria de Meritxell que va repetir cada matí fins al peu de la creu del Divendres Sant. Ho recordaven a l’església de Santa Creu el mateix Divendres Sant. L’energia de Jesús de dir sí a la creu i a la crucifixió fou pouada a la pregària a l’Hort de Getsemaní la nit del Dijous Sant: “Pare, que es faci la vostra voluntat”.

Espigolo dels sís que cada monitor ha escrit per renovar el seu compromís pasqual d’educadors del lleure des del voluntariat i, a la vegada, per compartir-lo amb els ciutadans d’Andorra com a felicitació de Pasqua.

Dic sí a ser monitora des del voluntariat i a ser educadora del lleure durant les colònies d’estiu 2024 a AINA. Sí a caminar amb els infants deixant enrere el sofà de la comoditat i a ascendir als cims ideals de la vida superant les tarteres, que són moltes.

Dic sí a la vida que el pare i la mare m’han donat. Els en dono les gràcies. La vida és el valor que sosté tots els altres valors.

Dic sí als valors espirituals que m’han transmès les àvies, els avis, la família i l’escola. Els en dono les gràcies. Els valors espirituals són els que duren sempre i donen valor a tots els altres.

Dic sí a l’amor. És el més elevat i constructiu dels valors humans.

Dic sí a l’esperança. És el camí cap a la Pasqua que dona sentit als esforços i lluites de cada dia.

Dic sí a la fe. És la Llum meritxel·liana que assenyala el camí a seguir devers un món millor del que hem trobat (Baden Powell als scouts).

Dic sí a tots els sís que l’opció d’educador i educadora d’AINA comporta: dic sí a conèixer a peu Andorra i a estimar-la. Fer país és l’ordre fet vida i bellesa, com deien a CAMIC.

Dic sí a la convivència. Crear lligams d’amistat (diu el Petit Príncep). Amb ella practicarem la germanor Virtus Unita Fortior (diu l’escut d’Andorra).

Dic sí a la creativitat des de la llibertat. Liberté (reivindica la divisa francesa). L’esclavitud de les addiccions lliga les mans i fa la persona indefensa.

Dic sí al diàleg. Obrir el cor, acollir amb estimació i acompanyar (diu el SIS) per trobar la Veritat caminant junts.

Dic sí a la sinceritat. Escoltar (verb amb què comença el Sínode del Papa Francesc). Amb la sinceritat fem possible i fàcil la fraterna convivència.

Dic sí a totes i cada una de les formacions del MCECC, de la FEMN i d’AINA per identificar l’objectiu i el contingut del projecte pedagògic, per saber construir un projecte d’activitat a partir dels seus valors, de les seves competències i dels estris dels quals disposa per millor assegurar la confiança i el creixement en valors dels infants (diu l’UCPA a L’Essentiel de l’ANIM).

Diguem sí a tot el que sigui el bé. Demanem esperit de discerniment per a saber apreciar els valors que vertaderament són vàlids i bons.

Diguem sí a la Pasqua de Jesús. Al·leluia. La vida ens somriurà i, malgrat les preocupacions, podrem entonar al·leluia, al·leluia, al·leluia. Podrem dir, com cantava Joan Manuel Serrat, en l’acabament d’una seva cançó: “Antes que nada, soy partidario de vivir”.

Gràcies a tots i a totes de compartir la felicitat de Pasqua amb els infants d’AINA. Bona Pasqua de Resurrecció.

tracking