De la meva agenda

Feliç tu que has cregut!

El Papa Francesc diu que una Església sense espiritualitat és un cos mort

Creat:

Actualitzat:

Felicito la Mare de Déu de Meritxell en la seva festa de la Immaculada Concepció amb l’abraçada i la salutació de la seva cosina Isabel a Ain Karim de Judea: “Feliç Tu que has cregut.” Cantarellejo: Madame, Vous qui m’avez choisie un jour / pour repandre vos mots d’amour / Vous qui un jour m’avez élue / Je vous bénie, je vous salue. La cançó Madame ha estat un èxit a França i més enllà de les fronteres. Fou cantada el mes de juliol a Lourdes davant del miler de joves en camí devers l’encontre amb JMJ i el Papa Francesc a Lisboa.

Feliç tu que has cregut, Bernadeta Soubirous. Maria, Mare de Jesús, et va revelar l’11 de febrer de 1958: “Que Je suis l’Immaculée Conception.” La teva fe de noieta adolescent vestida amb el fred dels vents dels Pirineus Atlàntics i arrelada en la pobresa dels teus pares amb greus problemes de vivenda, atreu, avui, a la Cova de Masabielle més de vuit milions de pelegrins a l’any. El Papa Francesc diu que una Església sense espiritualitat és un cos mort. Tu has creat a Lourdes una font d’avituallament espiritual per apaivagar la nostra set de vida interior. La talentosa Eyma que juga el rol de la Bernadeta, canta per a tots nosaltres: Madame, Vous qui faites de votre mieux / fille de la Paix , mére de Dieu / Vous qui donnez aux dépourvus / Je vous bénis ....Vous qui m‘avez choisie un jour / pour répandre vos mots d’amour...

Impressionat granment per la mirada maternal de la Mare de Déu de Meritxell li prego escanyat per la sequera d’espiritualitat de la nostra terra: Dolça Mare de tots, ajuda’ns a creure en l’Evangeli de Jesús! Confident, enforteix la meva fe afeblida per tantes contradiccions!

Els joves del MCECC, de la FEMN, dels esplais i de colònies enalteixen Maria de Natzaret amb el nom de Mare de Déu de l’Alegria. L’educació en el lleure canta “Cal que neixin flors a cada instant”. S’han de podar les rames de la tristesa, del pessimisme, de les enveges i assetjaments per tal que fruitin els valors de la senzillesa, de la generositat, de la dolcesa, de l’agraïment... de tot allò que duu alegria. La festa de la Immaculada Concepció és per als joves creients un mirall d’un cor obert a tots i a totes per contemplar en l’altre allò que hi ha de més bell, de lluminós i de més amorós. I una font d’aigua cristal·lina com la de les fonts de les muntanyes andorranes per servar el cor dels infants purs i transparents.

L’estrella d’AINA fa Nadal tots els dies de l’any. Es diu COMPASSIÓ, que implica acollida, estar al costat de qui riu i de qui plora, fe en l’altre... seguint les petjades de Maria de Natzaret: durant 3 mesos a casa d’Isabel fins que neix Joan, respecte als dubtes de Josep. “No tenen vi”, diu al banquet de noces de Canà, i mou Jesús a fer el primer miracle, Jesús lloa la seva mare “ que és qui escolta la Paraula de Déu, la guarda al seu cor i la pràctica”... No trobo una imatge més viva de la compassió que la de Maria camí del calvari amb Jesús, quan resta ferma al peu de la creu on esdevé Mare de l’Església.

El Pare Guy Gilbert va dir durant els cinc dies de l’estada a AINA als joves: “La fe cal trobar-la, viure-la i conservar-la.” I els donà alguns consells: “Dedicar un temps a Déu és la millor manera de trobar hores inestimables per als altres. La millor medicina és l’amor de Déu. Escolteu, escolteu sense cansar-vos d’escoltar. Les persones s’enfonsen perquè han deixat d’escoltar. Dius que no creus en Déu, però et meravelles davant una posta de sol, davant un cel estelat. Ja has fet el primer pas cap a l’adoració. Gaudiu de la joia de donar-vos. Estimeu no calculant sinó gratuïtament. Retrobeu els valors de la fraternitat. Poseu-vos sempre al costat dels febles i dels perdedors. I digueu t’estimo com més vegades millor”.

El Pep respon al capellà dels Loubards: “Feliç tu que creus! Feliç tu que ens ajudes a creure.”

Guy completa: “Feliços vosaltres, educadors en el lleure, que desvetlleu la fe que cada infant duu en la seva ànima!”

tracking