Mentrestant, nosaltres treballem…

Volem treballar de manera positiva defugint d’un debat estèril i barroer

Creat:

Actualitzat:

Aquells que decidim fer part del món polític ja sabem que ens exposem a ser el centre de crítiques i que se’ns acusarà sovint de tots els mals i moltes vegades sense gaires arguments. No és, doncs, una decisió fàcil i sovint has de valorar el cost personal que suposa. Ho fem, però, convençuts que podem millorar les coses i amb l’esperança que del debat polític –el de debò– podran sortir bones idees per al futur de tots els que vivim a Escaldes-Engordany i a tot el país. Per això, caldria esperar que els nostres rivals polítics se centressin a fer propostes constructives i a rebatre les nostres si així ho consideren, i no en atacs personals sense fonament que l’únic que fan és desvirtuar el concepte de política i allunyar-se del que realment espera i necessita la població.

Hem de dir que, per una banda, ens honora que tota la maquinària de Demòcrates, incloent el Govern i els consellers generals de DA, es prenguin la molèstia de criticar-nos, si bé també ens entristeix que perdin el temps atacant-nos amb qüestions banals en comptes de preocupar-se pels problemes reals de la ciutadania. Podríem rebatre un per un cadascun dels lamentables arguments utilitzats per DA. Però la veritat és que mentre ells perden el temps reivindicant l’autoria d’un projecte del nostre equip polític, posen en dubte la feina d’un càrrec de confiança del comú i el que fa en el seu temps lliure, i critiquen un balanç de la feina feta, ells que s’erigeixen com els grans abanderats de la transparència, nosaltres seguim treballant.

Queda clar que els dol que ens tornem a presentar havent tirat endavant gairebé el 100% del nostre programa electoral del 2019 i això malgrat una pandèmia llarga que ens va absorbir la meitat del mandat. Deduïm que no els agrada que se sàpiga que durant aquests quatre anys s’han tirat endavant promeses que ells tenien en els seus programes electorals i no van fer. Entenem que la nostra manera de gestionar la parròquia pot no agradar a tothom, només faltaria. Però el que no se’ns pot dir és que no hem treballat i que no ho hem fet amb respecte pels diners públics, deixant unes finances molt millor del que ens les vam trobar. Hem rebaixat l’endeutament en 10 milions d’euros sent, alhora, el comú que més ha invertit en el bé de la parròquia en comparació amb els últims dos equips comunals precedents liderats per DA.

El que està clar és que mentre ells i elles perden el temps en crítiques i no aporten cap proposta per millorar la vida dels ciutadans, al carrer han sortit prop de 2.000 persones demanant solucions per l’habitatge davant la incompetència de les institucions encapçalades per DA. El nostre programa és clar en aquest sentit. Sabem que l’habitatge ha esdevingut un greu problema i per això hem tirat endavant el projecte de pisos a preu assequible de l’avinguda del Pessebre –malgrat se’l vulguin fer seu–, i ara plantegem propostes concretes per incentivar l’augment del parc immobiliari de lloguer a preu assequible i facilitar l’accés al primer habitatge de compra. Perquè a diferència dels que viuen lluny de la realitat de la nostra gent, des de Consens som conscients que la bola s’ha fet tan gran que el problema ja no se soluciona només amb pisos de preu assequible, sinó que s’ha d’anar molt més enllà perquè ara ja afecta bona part de la classe treballadora.

Convé reconduir la política urbanística de DA, que només ha potenciat pisos de luxe, i pensar més en el futur de la parròquia. Per això, sobre la base dels estudis de càrrega màxima, Consens proposa revisar el pla d’urbanisme tenint en compte els recursos hídrics, l’harmonia del paisatge de muntanya, el respecte a la biodiversitat natural i la sostenibilitat, entre d’altres aspectes claus.

Nosaltres seguim i seguirem treballant, amb un equip motivat i amb moltes ganes de fer feina. Ho fem des del respecte cap a tots els ciutadans i totes les opinions polítiques, buscant construir i no destruir, per trobar solucions als problemes reals i actuals de les persones. I ho hem demostrat amb la creació del departament d’Acció Social durant aquest mandat, que tant s’ha criticat per part de DA. Nosaltres estimem la parròquia i el nostre país i volem treballar de manera positiva, contraposant idees i defugint d’un debat estèril i barroer que poc aporta per solucionar els problemes reals de la gent.

* Rosa Gili, número 1 de la llista de Consens

* Quim Dolsa, número 2 de la llista de Consens

Etiquetes:

tracking