El diàleg: el centre de la gestió

Desperta Laurèdia va néixer fruit de l’agermanament entre persones de la parròquia

Creat:

Actualitzat:

Desperta Laurèdia és una agrupació ciutadana que va néixer fa cinc anys fruit de l’agermanament entre persones de la parròquia empeses per una manera de fer política diferent: centrar-nos en la transparència, la gestió sostenible, la preservació de l’entorn natural així com de les tradicions i la idiosincràsia de Laurèdia. Per segona vegada ens presentem amb la clara voluntat d’impulsar propostes de canvi per garantir la qualitat de vida dels lauredians i lauredianes i aconseguir posar en marxa la nostra manera particular de gestió comunal, centrada en tres nuclis principals: els professionals, el poble i la gestió política.

El programa que presentem en aquestes eleccions es basa en cinc eixos fonamentals: el model urbanístic, l’accés a l’habitatge, la cultura, la protecció de l’entorn natural i el bon govern.

En primer lloc, proposem un model urbanístic més coherent que posi la ciutadania al centre de l’acció comunal. Inclou pacificar el trànsit entre vehicles i vianants, millorar la connectivitat entre les principals avingudes i impulsar solucions a la manca d’aparcaments. Considerem que l’acabament del vial és una fita inajornable per garantir una millor convivència al nucli urbà. Aquest objectiu és cabdal per promoure una parròquia on es visqui millor i aprofitar les millores per donar un nou impuls a l’activitat econòmica.

En segon lloc, considerem que l’accés a un habitatge digne és una prioritat actual i que cal que el comú proposi polítiques en aquest sentit, per mantenir la cohesió de la comunitat, oferir habitatges a la població més vulnerable i promoure l’emancipació juvenil. Per aquestes raons, proposem desenvolupar el projecte de pisos amb serveis per a les persones grans i adquirir terrenys i immobles buits per respondre a les necessitats d’habitatge. En darrer lloc, projectem un hotel Pol amb pisos d’emancipació per als joves, espais d’emprenedoria i espais culturals i/o socials per a l’ús de la ciutadana.

En tercer lloc, apostarem pel fet cultural, signe d’identitat de la nostra parròquia. El Centre Cultural i de Congressos Lauredià ha estat un element cohesionador a través de les seves activitats. Plantegem tornar a l’esperit del 92, quan Sant Julià de Lòria va esdevenir el centre de referència cultural del Principat, i recuperar el pol d’atracció a través de les seves accions. Un equipament cultural pot esdevenir el promotor de la vida econòmica sempre que aprofitem els grans projectes per donar-los una projecció a llarg termini. Les entitats culturals de la parròquia també han estat un gran motor i és imprescindible mantenir el suport que sempre ha prestat el comú, avaluant els projectes iniciats per fer-los créixer i adaptar-se als temps actuals.

En quart lloc, creiem que la protecció de l’entorn natural de la parròquia és vital per a la seva salvaguarda. Per aquest motiu, considerem fonamental regular l’accés rodat a les muntanyes i camins, i contribuir al desenvolupament d’un parc natural nacional que envolti el conjunt del país. D’altra banda, ens hem proposat dimensionar el projecte de l’abocador de terres de la Rabassa a les perspectives reals de creixement de la parròquia i evitar que Sant Julià de Lòria es converteixi en l’abocador d’Andorra.

Finalment, i no menys important, la nostra candidatura proposa un treball centrat en el bon govern i una gestió que tingui en compte el col·lectiu professional de la corporació. Les organitzacions se sustenten per l’equip humà que gestiona dia a dia els diferents departaments, i els polítics han de ser una eina que acompanyi el desenvolupament de les accions dissenyades per ambdues parts. És de vital importància recuperar un bon clima de treball, en què tots els agents implicats se sentin part de la resolució i de l’acció.

Durant el mandat 2019-2023, des de la minoria, hem estat proactius i assertius, procurant crear el clima de confiança necessari per garantir l’impacte positiu de la nostra presència en les institucions públiques. Ara, amb l’experiència obtinguda de la nostra acció durant els quatre anys a l’oposició, estem convençuts que podem garantir el bon govern de la parròquia mitjançant una gestió responsable, propera, transparent i dialogant.

* Cerni Cairat Perrigault, número 1 de Desperta Laurèdia

* Sofia Cortesao, número 2 de Desperta Laurèdia

Etiquetes:

tracking