Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmana se celebren les Jornades europees de Patrimoni, que enguany commemoren el 20è aniversari de la Convenció per la salvaguarda del Patrimoni cultural immaterial. Un 17 d’octubre del 2003 a París, la Unesco situava el patrimoni immaterial com una prioritat en les polítiques patrimonials dels estats. Des d’aleshores i fins avui, segons les dades de la mateixa organització, 190 països l’han ratificada i n’han promogut la seva implemen­tació.

Andorra no ho va fer fins deu anys després, el 2013, just en el moment que s’estava elaborant la candidatura de les falles amb la resta de territoris del Pirineu. Amb la ratificació Andorra es comprometia a implementar polítiques nacionals per adoptar les mesures necessàries per garantir la salvaguarda del patrimoni cultural immaterial que tenim, així com identificar i definir els diferents elements d’aquest patrimoni presents al país amb la participació de les comunitats implicades.

I és en aquest marc que aquest cap de setmana farem l’Ossa a París, convidats per la Unesco en la celebració d’aquest vintè aniversari. Encamp i Ordino amb les nostres festes de l’Ossa mostrarem al món una de les nostres tradicions més arrelades, i amb ella part de la nostra idiosincràsia. Haver arribat fins aquí és gràcies a l’esforç de molta gent, especialment els qui ens han traspassat el llegat i ja no hi són. Els qui fem possible que any rere any les nostres osses surtin del cau, al desembre a Ordino o per Carnaval a Encamp, n’estarem sempre immensament agraïts.

tracking