Creat:

Actualitzat:

No sabem ben bé què ha passat aquest any, sembla que hi ha hagut una conjunció de planetes, s’han inspirat i tenim segells i monedes amb un fallaire girant la seva falla. Molt que ens alegrem d’aquestes dues iniciatives, una de Correos i l’altra del Govern, i ens sentim honorats perquè per a nosaltres significa un reconeixement a una feina que ve de lluny, des del 1987, quan quatre arreplegats van girar falles de pela de beç a la plaça del Poble d’Andorra la Vella recuperant a l’espai públic una tradició ancestral.

I hem arribat a dia d’avui, el 2023, en què més de 200 fallaires repartits per les diferents parròquies omplen el país de boles i cercles de foc celebrant l’entrada del solstici d’estiu, ja sigui el dia 23 de juny a Andorra la Vella, Sant Julià, Escaldes, Canillo i la Massana, o el dia 28 de juny a Ordino. Al llarg d’aquests anys hi ha hagut moltes vicissituds, alternant alegries i tristeses, no sempre amb la comprensió i l’acompanyament de les administracions, però que al final han fet possible arribar on som ara, amb una tradició ben arrelada i un reconeixement internacional indiscutible.

I en un dia com avui, aquestes dues iniciatives ens venen com anell al dit, ni fetes expressament haguessin escaigut millor. Ens les prenem no tan sols com un reconeixement a la festa, sinó com un homenatge a qui durant tota la seva vida va ser una de les ànimes fallaires més compromeses i més estimades: el Quillo. El recordarem aquesta tarda a la plaça del Consell General en un emotiu homenatge perquè enguany les falles rodaran fent honor al seu llegat.

tracking