Creat:

Actualitzat:

Fa un any publicava un article amb el mateix títol, la qual cosa vol dir que som a les portes d’aquest festival de dansa i cultura popular que enguany farà, contra tot pronòstic, la segona edició, tot canviant de parròquia però sense moure’s de les Valls del Nord, gràcies a l’esforç i l’interès del comú de la Massana.

A l’edició que comença aquesta tarda a les Fontetes, constatarem com en tan sols un any el Contradans ha traspassat els seus propis límits conservant la filosofia que el defineix: des de les arrels fins a la contemporaneïtat, l’evolució que parteix de l’arrel per adaptar-se als nostres dies.

S’amplia repertori respecte a l’any passat: els gallecs de Nova Galega de Danza i el seu director, Jaime Pablo Díaz; l’Esbart Valls del Nord ballarà a ritme de les cançons de la Cobla Catalana dels Sons Essencials; la col·laboració de l’Esbart Sant Romà, i a tot plegat s’hi afegeixen l’exhibició de bestiari festiu amb el Drac d’Olivella, la projecció del documental Arrels gràcies a la col·laboració de Fira Mediterrània de Manresa, amb presència del seu director, Jordi Fosas, i les parades d’artesans d’oficis ancestrals que han evolucionat per sobreviure.

Estic convençut que Contradans continuarà deixant empremta en aquesta edició, no només al país, sinó fora, en el món de la dansa i la cultura tradicional al voltant del qual es mou molta gent. I si se superen determinades barreres conceptuals, Contradans està cridat a fer-se gran, mancats com estem en la nostra zona geogràfica d’aquest tipus de certàmens.

tracking