Josep Travé Sirvent

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del carrer del Parnal d’Escaldes estem assistint atònits al canvi de posició de la franja d’aparcament públic. Fa més de 10 anys que es va posar la franja d’aparcament en sentit pujada. D’aquest costat, no hi ha sortides de garatge dels edificis, l’aparcament del vehicles no amaga els aparadors de les botigues, hi ha més espai per aparcar i a més queden a l’ombra de l’edifici del Prat Gran, que és en aquest carrer una llarga façana de pedra. La iniciativa de canviar l’aparcament de costat va sorgir dels veïns i botiguers, i tothom, crec, hi va veure els avantatges que suposava.

Ningú, que sapiguem, n’havia tornat a demanar el canvi. I aquesta setmana, el Comú d’Escaldes decideix, sense donar cap explicació, canviar les places de costat… el motiu: afavorir que un restaurant del carrer pugui instal·lar una terrassa exterior. Amb aquest canvi no només s’han perdut places d’aparcament, es dificulta la sortida i entrada dels garatges, es limita la visibilitat dels aparadors de la resta de comerços del carrer, i a més, s’han hagut de col·locar els contenidors de triatge abans del pas de vianants en la part inferior del carrer, de manera que s’ha aconseguit perdre la visibilitat i fer-lo més perillós, sobretot per als infants. I tot això al cap de dos dies d’haver col·locat tres ressalts, llargament demanats per limitar la velocitat dels vehicles, que ara s’han de canviar. Amb tot això continuem tenint el problema de cada matí en què pares i mares estacionen malament els seus cotxes al cap del carrer posant en risc els seus fills i vianants per deixar els nens a la guarderia.

El que més dol, a part de la irracionalitat de l’obra, és que ningú d’un equip comunal, que volia ser comunicatiu i escoltar les persones, hagi posat un peu al carrer que està a escassos cinquanta metres del comú per copsar l’opinió del conjunt de veïns, ni donat la cara quan s’han demanat explicacions. Lamentable.

tracking