Salari mitjà

M’he entretingut a veure d’on prové aquest salari mitjà. Evidentment, es tracta de la mitjana de tots els salaris del país partint de les bases de l’any 2017

Creat:

Actualitzat:

Deixant de banda que el salari mitjà està mal calculat, o mal aplicat. Ja vaig explicar anteriorment com s’hauria de calcular la mediana del salari, que seria la cotització cor­recta a repercutir als autònoms. Deixant de banda si la cotització dels autònoms ha d’anar per la banda del salari mitjà, dels beneficis, o ser voluntària. Deixant de banda tot plegat i altres coses més, m’he entretingut a veure d’on prové aquest salari mitjà. Evidentment, es tracta de la mitjana de tots els salaris del país partint de les bases de l’any 2017. Tots culpem el sector financer de l’augment del salari mitjà. Aquest afecta, i molt, ja que la mitjana el desembre del 2017 era de 4.846 euros, però sense massa pagues dobles, ja que el novembre del 2017 era de 3.924 euros.

Sorprenentment, un altre salari que afecta, i molt, és el de la producció i distribució d’energia, 2.793 euros al novembre i 6.890 euros al desembre. Aquí sí que hi ha pagues dobles i triples. Si tenim en compte que en aquest sector hi deu estar inclosa FEDA, amb més de 100 assalariats dels 168 possibles, resulta evident que existeix una massa salarial que se’ns escapa dels dits. Evidentment, ningú es queixa: Feda guanya diners i la majoria d’aquests van cap a Govern. Resumint, la meva queixa, a banda d’un mal càlcul del salari mitjà, és de quina manera es pot equiparar la meva quota d’autònom, considerada en 2.062 euros/mes. Amb el sector financer, 4.846/mes; amb el sector energia, 6.890/mes; amb el sector construcció, 2.258/mes; amb el sector hostaleria, 1.570/mes; amb el sector administració pública, 4.383/mes; o amb el sector personal domèstic, 1.468/mes?

tracking