Punt de Mira

Set minuts

El Barça va tenir al seu favor tots els factors necessaris perquè el miracle es produís

Creat:

Actualitzat:

Qui havia de dir que el Barça acabaria guanyant l’eliminatòria? Qui ho havia de dir al minut 87, poc abans que Neymar Jr. piques la falta que va suposar el 4 a 1? Molt poca gent encara hi creia, però afortunadament la part més bonica de l’esport és aquesta mínima possibilitat d’aixecar un resultat quan tot sembla perdut, i el Barça en aquesta ocasió va tenir al seu favor tots el factors necessaris perquè el miracle es produís. Van ser els set minuts més elèctrics que s’han viscut mai al Camp Nou. Set minuts sencers que val la pena veure repetits una vegada i una l’altra per entendre el que va passar. Si tot el partit ja va resultar emocionant, els últims set minuts entren en la categoria dels moments màgics i especials de la història del futbol. Set minuts que recordaran els afeccionats culers i els d’altres equips, perquè aquesta és una d’aquelles ocasions que no s’obliden encara que vulguis o encara que el resultat final no coincideixi amb els teus interessos.

Hi ha moments especials que siguis on siguis, pertanyis a un equip o un altre, perduren, persisteixen, i es queden dins teu, vulguis o no. N’hi ha molts. El gol de Koeman a la primera Copa d’Europa del Barça, l’empat de Sergio Ramos en temps afegit, la mà de Maradona, per citar-ne alguns del més coneguts en el món del futbol. Perduren i es queden per sempre gravats a la memòria. Però tot i així, el que és difícil, quasi impossible, és trobar la continuïtat de set minuts tan apassionants i fonamentals com els que vam viure al Barça-PSG de la setmana passada. Del minut 88, quan succeeix la falta que Neymar Jr. convertirà en gol, al minut 95, pocs segons abans del final del final. Es pot veure repetit el partit les vegades que vulguis, però el que de veritat impressiona són aquests set minuts en els quals es passa de la incredulitat a la convicció. És com un petit somni que semblava oblidat, enterrat i que de sobte torna a sorgir, fins a esclatar en l’apoteòsic final. Es curiós. Tots els bons equips tenen un resultat èpic, però al Barça de Messi, des de Guardiola endavant li faltava una gesta. Cap equip en la història del futbol havia remuntat un 4 a 0 en competicions europees. Ara sí. Ara Messi i companyia ja tenen la seva nit gloriosa i èpica. 6 a 1. I set minuts màgics.

Es curiós. Tots els bons equips tenen un resultat èpic, però al Barça de Messi, des de Guardiola endavant li faltava una gesta. Cap equip en la història del futbol havia remuntat un 4 a 0 en competicions europees. Ara sí. Ara Messi i companyia ja tenen la seva nit gloriosa i èpica. 6 a 1. I set minuts màgics.

Els set minuts van passar la nit del 8 de març del 2017. És tan sols esport, sí. És tan sols un joc, sí.

Però que bonic és haver-ho vist i viscut, sobretot quant t’ha tocat fer-ho des de la part gua­nyadora.

tracking