La nit del foc nou

Veiem que el sentit de la vida no és fer coses extraordinàries, sinó fer coses ordinàries extraordinàriament bé

Creat:

Actualitzat:

Pasqua és el Foc Nou de la nit encès pel Ressuscitat que venç les tenebres del mal, del pecat i de la mort. La Pasqua Jove d’AINA 2016 cerca en equip la Llum dins la nit. Foc guspireja, contemplen els joves davant el Foc Nou. “Les flames pugen”, canten a l’ombra del campanar parroquial al Foc Nou els ainistes amb l’anhel de vèncer la foscor negra de les emboirades nits que els impedeix ascendir. Les veus s’eleven, coregen per escampar més enllà de les muntanyes “Bona Pasqua” per tal de compartir amb tothom la joia de viure aquest bell moment. Fem de la Pasqua el nostre foc de camp de cada dia en unes colònies sense calendari. A una veu i de cor entonem el Pregó pasqual 1016:

- Accepto ser un educador autèntic que comparteix i harmonitza el bé propi amb el bé dels infants. - “Ressuscitar, en grec, despertar, en català. “Déu era aquí i jo no ho sabia”, exclamà Jacob en despertar del seu somni. Maria, al sepulcre a la matinada del diumenge, obre els ulls a la primera llum del dia i veu que el jardiner és el Rabí, el Mestre. Gràcies a la Llum de Pasqua veiem que el sentit de la vida no és fer coses extraordinàries, sinó fer coses ordinàries extraordinàriament bé gràcies a l’amor. - “Ara que la nit s’ha fet més llarga... quan la nit es fa més freda...” (resa la cançó Quan somrius, cantada als campaments d’AINA) el nostre cor s’escalfa i s’il·lumina amb el Foc Nou: És la nit:

- M’enfado.

- Tinc por.

- Dubto.

- Em sento angoixat/da.

- Vull estar sol/a.

- Cerco el tenir i posseir.

- Vull viure.

- Ja sóc bo/na.

- Vull ser servit.

- Cerco claredat.

- Vull violència.

- Rumio venjança.

- Vull ser el més gran.

- Vull amagar-me.

- Cerco el primer lloc.

- Vull l’agraïment de tots. És el Foc Nou: - Perdona! - Coratge! - Tingues fe! - Tranquil/ l·la. - “Vine! Segueix-me!” diu Jesús. - Treballo per ser! - Dóna la vida com el Mestre! - No n’hi ha prou! - Serveix! - Medita les paràboles! - Saluda amb la Pau com Jesús. “Fes-te infant”, aconsella Jesús Sigues Llum per al món! Jesús ens diu de ser els últims. Sembra Justícia, Veritat, Amor.

La gavernera de la meva Confident floreix en la Pasqua del seu Fill, inici de la primavera que evoca el retorn de la vida després dels gels de l’hivern canillenc. Santa Maria de Meritxell, testimoni de la Llum del Ressuscitat ens felicita la Pasqua “il est beau de vivre, parce que vivre c’est recommencer, toujours, à chaque instant.” (Paul Claudel 1886 - 1955) Joiosa Pasqua. De les tenebres més profundes en sorgeix la Llum més gran i més esplendorosa.

tracking