Alimentació

Nutrició i defenses al 100% (II)

Quins factors augmenten el risc d’infeccions?

Els processats fan augmentar el risc d'infeccions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quins factors augmenten el risc d’infeccions?

-Les dietes desequilibrades: per exemple les que són excessivament baixes en greix, hipocalòriques estrictes, monotemàtiques...

-L’alimentació processada: plats precuinats, sucres, fregits, greixos trans...

-El sedentarisme: caminar menys de 30 minuts al dia.

-La deshidratació: no arribar a la ingesta mínima d’un litre d’aigua, abusar de cafè o prendre massa begudes estimulants o alcohol.

-El hàbits toxicològics com fumar o beure.

Quins factors disminueixen el risc d’infeccions?

-La dieta mediterrània i antiinflamatòria, com el dejuni intermintent.

-Els aliments de temporada i proximitat.

-L’activitat física regular, com caminar entre 30 i 45 minuts al dia.

-La hidratació continuada al llarg del dia: aigua, infusions, brous...

-Estil de vida saludable: respectar horaris, anar regularment de ventre, no fumar, no beure alcohol...

Al plat no hi pot faltar:

-Greixos saludables: olis vegetals extra verges (extracció en fred), oli d’oliva, oli de llavors, fruits secs oleaginosos, peix blau, alvocat...

-Vitamina C: fruita (cítrics, kiwi, pinya... consumint-los crus i diàriament), les crucíferes (bròquil, cols de brussel·les, col llombarda, col arrissada, coliflor), julivert, pebrot, tomàquet...

-Vitamina D: fetge de bacallà (es ven en conserva, es coneix poc però resulta deliciós en substitució de la tonyina, per exemple en una amanida de patates), greix dels làctics (iogurts de vaca sencers, formatges, mantega...).

-Zinc: carns vermelles i aus, formatge, marisc, llegums, llavors (carbassa, girasol, sèsam), llevat de cervesa, fruits secs, cereals integrals, hortalisses i verdures (espinacs, remolatxa, mongetes tendres, xampinyons...).

-Ferro: carn vermella, peix blau, llegums, rovell d’ou, espirulina (un tipus d’alga), xocolata negra...

Alguns petits trucs faran gran la diferència:

-Afegir all a les nostres preparacions

-Prendre infusions de farigola o gingebre amb llimona

-Consumir probiòtics: iogurt natural, quèfir, xucrut, cogombrets envinagrats, sopa de miso, etc.

tracking