.

x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Alimentació

Els aliments laxants (I)

Emocionalment, hi ha un estat de bloqueig i estrès
Cal prendre de 25 a 30 grams de fibra cada dia

Cal prendre de 25 a 30 grams de fibra cada dia

Cal prendre de 25 a 30 grams de fibra cada dia

Actualitzada 11/03/2022 a les 19:09
    Katia Durich
Es considera restrenyiment una reducció del nombre d’evacuacions menor de l’habitual. Pot ser agut o crònic, quan es perllonga en el temps un ritme de deposició lenta. Parlem de restrenyiment quan hi ha menys de tres deposicions per setmana.

El restrenyiment el provoca un dèficit de la flora, una flora intestinal malmesa o una baixa activitat de l’estómac i de l’intestí. En general, una retenció de massa hores de la matèria fecal a l’intestí indica un restrenyiment latent. És freqüent que hi hagi un dèficit de serotonina i sovint va acompanyat de depressió, cansament i apatia. També hi pot haver un dèficit del sistema immunitari amb tendència a la immunodepressió.

Emocionalment, hi ha un estat depressiu o un estat d’excés de control, un bloqueig, un estat d’estrès o d’ansietat. El ritme de vida que seguim no sempre ens permet anar de ventre quan en tenim la necessitat i això a la llarga descontrola tot el sistema.

Les causes principals del restrenyiment són:
–Falta d’aigua.

–Manca d’exercici físic.
–Dieta restrictiva per a pèrdua de pes o desequilibrada (quan falta fibra).

–Problemes hormonals. Per això durant l’embaràs, la menopausa o la vellesa notem un canvi.
–Efecte rebot de laxants.

–Disbiosi intestinal amb falta de flora simbiòtica.
–Fàrmacs com anticonceptius, analgèsics, hipertiroidals i antihistamínics.

–Complementació de ferro.

Existeixen nombrosos aliments i remeis laxants. La fruita fresca, la dessecada, la fruita seca, les hortalisses i les verdures, així com els llegums, tenen molt contingut en fibra. Dins d’aquests grups, alguns aliments sobresurten. Recordem que una persona adulta ha de consumir prop de 25 a 30 grams de fibra al dia.

La setmana vinent veurem en detall quins són aquests aliments.


*KATIA DURICH
*Dietista col·legiada 0706
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2022 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts