La importància dels aliments i el TDAH (I)

Cal anar a dormir aviat i fer-ho un mínim de nou hores

La importància dels aliments i el TDAH (I)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Falta de concentració, hiperexcitabilitat? El trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat, conegut com a TDAH, és una síndrome cada vegada més diagnosticada. Tot i que molts experts suggereixin que el TDAH està sobrediagnosticat, no hi ha dubte que l’alimentació té influència sobre la nostra manera de ser, d’actuar i de pensar!

Tant és així que un estudi recent dirigit per José Ángel Alda, psiquiatre de l’hospital Sant Joan de Déu, relaciona la dieta mediterrània amb un diagnòstic menor de TDAH. El seguiment va posar de manifest que els nens que presentaven TDAH ingerien amb més freqüència menjar ràpid, i consumien més dolços i begudes ensucrades que els nens que no tenien aquest trastorn. Un patró alimentari desequilibrat pot conduir a deficiències en nutrients essencials per al desenvolupament cognitiu i físic com el ferro, zinc, magnesi o àcids grassos omega-3 i que semblen tenir un paper essencial en l’etiologia del TDAH. Els factors ambientals (alimentació, exercici, descans…), tenen una gran influència en el comportament que sovint subestimem.

QUÈ HEM DE FER?

Agafar uns hàbits de vida saludables en l’àmbit familiar:

–Dormir: anar-hi aviat i mínim de 9 hores. La falta de son fa que les cèl·lules demanin sucre.

–Horaris regulars de menjar: S’ha demostrat que diferències de 2 hores en els àpats són claus per tenir un efecte sobre el metabolisme: guany de pes, descans de menys qualitat...

–Més activitat física que esport: a l’aire lliure! L’excés d’esport provoca un estrès oxidatiu i esgotament que no és beneficiós per al nen.

–Relacionar-se: limitar els jocs de pantalla i fomentar les relacions.

–Tenir cura de l’educació emocional de tots; pares, mares i nens, perquè els nens són esponges i capten l’estat d’ànim i intentar enganyar-los és inútil, per això es necessita un canvi per veure el resultat. No podem culpabilitzar els nens de l’escàs consum de fruites i verdures quan nosaltres no en mengem.

La importància de les fruites i verdures L’estudi d’Alda posa de manifest que els nens amb TDAH consumeixen menys fruites i verdures. És el primer treball científic que aborda la relació entre la dieta mediterrània i el TDAH, en què han participat un total de 120 nens i adolescents, 60 dels quals diagnosticats de TDAH i 60 com a grup de control.

tracking