Encamp

Liberals i el PS rebutgen convertir el Pas de la Casa en un 'outlet'

Lafoz exposa que el partit aposta per un turisme de “qualitat” i no de “quantitat”

Liberals i el PS rebutgen convertir el Pas de la Casa en un 'outlet'Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tant Liberals d’Andorra (Ld’A) com el Partit Socialdemòcrata (PS) d’Encamp es van mostrar contraris a convertir el Pas de la Casa en un outlet, tot i que van destacar que abans de donar una valoració definitiva a aquesta proposta esperen sentir els arguments del ministre de Turisme, Francesc Camp. El ministre es reunirà avui amb veïns i comerciants de la localitat per explicar la iniciativa.

“Estem totalment en contra que es faci un outlet al Pas de la Casa dins d’un altre outlet, que és Andorra”, va dir al Diari la consellera liberal al comú d’Encamp Maribel Lafoz. En aquest context, va assenyalar que la proposta del Govern és atreure com més turistes millor. En canvi, va indicar que el seu grup vol que es faci una estratègia global de país per atreure un turisme de qualitat. “Nosaltres descartem el turisme de quantitat i en volem un de qualitat”, va emfatitzar Lafoz.

Per la seva part, el conseller comunal socialdemòcrata Joan Sans va exposar que aquesta mesura el va agafar “de sorpresa”, tot i que forma part de la comissió de Turisme del comú d’Encamp. “Em poso les mans al cap. Alguna cosa haurem fet malament perquè es defineixi la vila com un outlet”, va manifestar Sans.

A més, va lamentar que per redactar el projecte tampoc no s’hagi comentat o elaborat amb els comerciants de la localitat. Segons el conseller de la minoria, una iniciativa d’aquestes característica s’ha de fer “amb el teixit social” del Pas de la Casa.

Per un altre costat, Sans va considerar que la localitat s’ha de convertir en una “vila comercial”,

però que això ha d’anar acompanyat d’altres mesures com ara potenciar activitats turístiques. En aquest context, va proposar que les pistes del Pas de la Casa, gestionades per Saetde, s’obrin a l’estiu per a activitats esportives i familiars. Així doncs, Sans va opinar que s’ha de “dinamitzar” un altre tipus de turisme diferent.

En aquesta mateixa línia es va expressar Lafoz. “El Pas de la Casa ha d’acollir un turisme de neu i d’estiu”, va dir la consellera liberal, i per assolir-ho “s’ha de desenvolupar un turisme d’estiu, d’esport, d’aventura”.

tracking