x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Fem el punt

Actualitzada 26/07/2022 a les 06:20
El curs polític s’atura a l’estiu, on la classe política fa un reset consensuat i per Meritxell toquen campanes per encetar un nou exercici. El calendari de competició pot tenir dos escenaris finals: desembre o bé abril a tot estirar. M’aventuraré a llistar els equips participants on tota ressemblança amb la realitat seria, com diuen els cànons, pura coincidència.

El gran favorit, DA, el partit hegemònic de l’Establishment, ja ben assentat, creat i construït però a correcuita per governar, desplaçant un PS manant amb relativa comoditat, però sense majoria absoluta. És un partit que no compta amb cap ideologia concreta i pels seus actes de govern el podem assimilar a una estranya socialdemocràcia, que a vegades apunta estridències de gauche divine. Els Liberals oficialistes hauran de demostrar, una vegada han abandonat el llastre dels companys progressistes, que poden anar de la maneta de DA, si DA ho desitja. El rar invent socioliberal dels escindits es fusionarà amb les figures rellevants que han marxat del PS, i també penso, amb els IDN new look de Concòrdia, en un remodelat d’Acord que anomenarem divers gauche. Terceravia restaria ancorat a la dreta, retroalimentat per Laurèdia. Un grupet heterogeni format per l’objectora de consciència de Terceravia i exliberals de prestigi, intentarien conformar una llista trencaclosques. El PS, el de la marca genuïna, impertorbable, s’examinarà a unes urnes que dictaran el seu futur. Els dossiers calents: Europa, coprincipat, avortament, creixement i arrendaments seran els temes forts, en uns programes que espero engrescadors.
  • #2 Lloguers, creixement i Drets Basics.
    (26/07/22 19:49)

    Igual que ens creiem els anuncis de perfums que no podem olorar, o com ens xopa a poc a poc la humitat sense notar-ho.

    Així, parlen d'eliminar (.. .) del ventre de les seves (.....) com si fos una decisió política, com ara parlar de més impostos o menys. I així, de mica en mica perdem sensibilitat a l'horror.

    Respondre
  • #1 la ultima y nos vamos
    (26/07/22 14:33)

    deu 10 per el vostre escrit , tant elegant i punxant com sempre .

    Gran ploma tenìm al paìs . Felicitats sr. Lopez-Mirmi

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts