estadística

Un 24% més d'importació de carburants el primer semestre

Les importacions es disparen enguany un 24% respecte dels primers sis mesos de l’any passat i arriben als 83 milions de litres

Un 24% més d'importació de carburants el primer semestre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reactivació de l’activitat econòmica d’aquest any es reflecteix en l’entrada de carburants, que assoleix una pujada del 24,1% en el primer semestre d’enguany respecte del mateix període de l’any passat. Segons el departament d’Estadística, les importacions han arribat a 83,55 milions de litres en comparació amb els 67,3 milions que van entrar en els primers sis mesos del 2021.

La tendència a l’alça de tot l’exercici es concreta en un increment del 6,7% el mes passat, quan es van importar 11,46 milions de litres respecte als 10,74 milions del mateix mes de l’any passat. La variació va ser del 16,7% en la compra de gasolina, del 14,7% en el cas del gasoil i el fuel domèstic va baixar un 41,3% si es comparen amb les dades del juny del 2021.

L’evolució del primer semestre indica que les importacions de gasolina han estat un 44,3% superiors a les de l’any passat, les de gasoil augmenten un 41,9% i l’entrada de fuel domèstic s’ha reduït un 4,9%.

La pujada de les importacions de carburants s’emmarca en un increment conjunt pel que fa a l’entrada de mercaderies al país. En concret, al juny d’aquest any han estat un 32,1% per sobre de les de l’any passat, amb un volum total de 148,68 milions. Ara bé, si no es té compte el capítol d’energia, l’augment és del 27%.

Les xifres de comerç exterior publicades per Estadística mostren també l’alça de la compra de productes i la pujada de preus que repercuteix en l’ascens del valor de les mercaderies importades, que és especialment elevat en energia.

tracking