rEPORTATGE

L'especulació, un “problema greu”

La sala estava plena de gom a gom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tallareu la construcció?”, preguntava un assistent a la reunió de poble celebrada ahir a Ordino, amb una sala del Centre de Congressos plena de gom a gom. “Minimitzar el creixement insostenible que hi ha en aquests ara” és l’objectiu, segons puntualitzava el cònsol major, Josep Àngel Mortés. Així, va afirmar que hi haurà uns “paràmetres menys atractius”, i, entre altres aspectes, la parcel·la mínima passarà a ser de 500 metres, quan ara és de 400, sense ser més restrictius, per exemple, pel que fa als xalets unifamiliars. Un altre dels assistents es va referir al greu problema “d’especulació” que hi ha a tot el país i en concret a la parròquia, motiu pel qual demanava “més impostos” i “controlar” més el sector de la construcció perquè no hagin de marxar els habitants d’Ordino. Per al cònsol major, “no és gens fàcil” resoldre el problema de l’habitatge i els pisos que es construeixen són “molt costosos”, i es treballa també en el tema de la mobilitat de la Massana i Ordino.

Un altre assistent va etzibar al cònsol major que “hauríeu de demanar perdó” i que hauria calgut actuar abans, al mateix temps que demanava actuar amb caràcter retroactiu. Per al cònsol major, però, el creixement ha vingut a partir del 2020 i, per tant, no es podia actuar abans, tot i que “no es pot crear inseguretat jurídica” amb la retroactivitat.

D’altra banda, un altre dels presents es va queixar que surten perdent la gent de la parròquia, mentre que els de fora surten beneficiats, en referència al projecte de la Querola o Grifols. Aquest últim és un “projecte de Govern i d’interès nacional” i serà una construcció “integrada” en el paisatge i que pot tenir “valor afegit”, segons Mortés. “El poble hi podria dir alguna cosa”, van insistir des del públic.

tracking