x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

El ministre Jover positiu i Gallardo, confinat

Cèsar Marquina, Marc Ballestà, Guillem Casal, Mònica Bonell i Lara Vilamala estan aïllats
Eric Jover en la roda de premsa de dimecres passat

Eric Jover en la roda de premsa de dimecres passat

Eric Jover en la roda de premsa de dimecres passat

SFGA/CEsteve
Actualitzada 12/10/2020 a les 18:18
El titular de Finances i Portaveu del Govern, Eric Jover, s'ha contagiat de la Covid-19, segons va confirmar la prova que se li va fer dissabte i el d'Economia i Presidència, Jordi Gallardo, està confinat pel positiu d'un familiar. El ministre Jover presentava símptomes de la malaltia i es va fer una TMA que ahir li van comunicar que havia donat positiu i Gallardo ha donat negatiu a la prova que s'ha fet però queda aïllat pel contacte amb el familiar, segons ha informat el cap de Govern, que ha comparegut a la roda de premsa d'actualització de dades per via telemàtica des de casa on està confinat. El contacte amb un malalt de coronavirus ha obligat a confinar-se també a la secretària d'Estat de Funció Pública, Lara Vilamala.

El positiu de Jover ha portat al confinament de dos secretaris d'Estat, Cèsar Marquina i Marc Ballestà, i el cap de gabinet de Govern, Guillem Casal, que dijous van mantenir un dinar amb ell però no hi ha cap altre ministre que s'hagi hagut d'aïllar com a contacte estret perquè en totes les reunions que ha mantingut els assistents portaven mascareta i es van mantenir les distàncies. Els confinats per contacte amb el ministre hauran d'estar deu dies sense sortir de casa i fer-se les proves de diagnòtic per determinar si s'han infectat del SARS-CoV-2.

Eric Jover va fer divendres passat una compareixença al Consell General per parlar del termini d'execució del casino en l'últim acte públic que ha celebrat i això ha comportat el confinament de la consellera demòcrata Mònica Bonell. La presidenta de la comissió legislativa d'Economia era la persona situada més a prop del ministre i per si en algun moment del parlament van coincidir els dos sense mascareta ha de restar a casa a l'espera del resultat de la prova per detectar si s'ha contagiat de coronavirus.

El contagi de Jover i l'aïllament de Gallardo arriba quan el cap de Govern, Xavier Espot, està acabant de complir el període de confinament a casa per haver estat contacte d'un positiu. Espot ha manifestat que espera tornar a incorporar-se a l'activitat presencial a mitjans de setmana.
Veure’n més
37
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts