Pandèmia mundial

El ministre Jover positiu i Gallardo, confinat

Cèsar Marquina, Marc Ballestà, Guillem Casal, Mònica Bonell i Lara Vilamala estan aïllats

Eric Jover en la roda de premsa de dimecres passatSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular de Finances i Portaveu del Govern, Eric Jover, s'ha contagiat de la Covid-19, segons va confirmar la prova que se li va fer dissabte i el d'Economia i Presidència, Jordi Gallardo, està confinat pel positiu d'un familiar. El ministre Jover presentava símptomes de la malaltia i es va fer una TMA que ahir li van comunicar que havia donat positiu i Gallardo ha donat negatiu a la prova que s'ha fet però queda aïllat pel contacte amb el familiar, segons ha informat el cap de Govern, que ha comparegut a la roda de premsa d'actualització de dades per via telemàtica des de casa on està confinat. El contacte amb un malalt de coronavirus ha obligat a confinar-se també a la secretària d'Estat de Funció Pública, Lara Vilamala.

El positiu de Jover ha portat al confinament de dos secretaris d'Estat, Cèsar Marquina i Marc Ballestà, i el cap de gabinet de Govern, Guillem Casal, que dijous van mantenir un dinar amb ell però no hi ha cap altre ministre que s'hagi hagut d'aïllar com a contacte estret perquè en totes les reunions que ha mantingut els assistents portaven mascareta i es van mantenir les distàncies. Els confinats per contacte amb el ministre hauran d'estar deu dies sense sortir de casa i fer-se les proves de diagnòtic per determinar si s'han infectat del SARS-CoV-2.

Eric Jover va fer divendres passat una compareixença al Consell General per parlar del termini d'execució del casino en l'últim acte públic que ha celebrat i això ha comportat el confinament de la consellera demòcrata Mònica Bonell. La presidenta de la comissió legislativa d'Economia era la persona situada més a prop del ministre i per si en algun moment del parlament van coincidir els dos sense mascareta ha de restar a casa a l'espera del resultat de la prova per detectar si s'ha contagiat de coronavirus.

El contagi de Jover i l'aïllament de Gallardo arriba quan el cap de Govern, Xavier Espot, està acabant de complir el període de confinament a casa per haver estat contacte d'un positiu. Espot ha manifestat que espera tornar a incorporar-se a l'activitat presencial a mitjans de setmana.

tracking