x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
REPORTATGE

Els joves debaten sobre el futur

Estudiants de tot el país van participar ahir al Consell General de Joves, on van debatre sis proposicions de llei relacionades amb la cura del medi ambient i altres temes que generen preocupació entre els adolescents i que van treballar prèviament en comissions.
El Consell de Joves aprova la proposició de llei en contra la discriminació sexual

El Consell de Joves aprova la proposició de llei en contra la discriminació sexual

La sessió plenària ha denegat que a partir dels 16 anys no sigui necessari conduir acompanyat d'un major edat

El parlament acull un nou Consell General de joves

El parlament acull un nou Consell General de joves

El parlament acull un nou Consell General de joves

Els joves van debatre els punts del dia asseguts als escons del Consell General.

El parlament acull un nou Consell General de joves

Els joves van debatre els punts del dia asseguts als escons del Consell General.

Fernando Galindo
Actualitzada 21/03/2019 a les 12:26
Fa llàstima que s’hagi de fer una llei així al respecte”, va ser una de les expressions més repetides ahir durant el debat de la proposició de llei en contra de la discriminació sexual presentada ahir al Consell General de Joves, en un debat que va generar unanimitat, i que va ser aprovada amb suport majoritari. “Una llei molt necessària”, va expressar Jordi Pon, un dels consellers. “Quelcom que al segle XXI és totalment inadmissible”, va manifestar Mariona Costa. La proposició inclou l’organització de campanyes de conscienciació per visibilitzar el col·lectiu LGTBI+. Com aquesta, es van debatre altres cinc proposicions més, tres sobre la cura del medi ambient i totes relacionades amb preocupacions dels joves.
El gran debat es va generar al voltant de la proposició per modificar la Llei del Codi de circulació. El text preveia que els joves de 16 anys amb permís J poguessin conduir sense la necessitat d’haver de fer-ho sense acompanyament. Alguns dels nois consideraven que era una mesura que fomentaria la seva autonomia en situacions com, per exemple, sortir de festa. Altres van exposar que molts menors d’edat encara no tenen l’experiència suficient per conduir. “Tots en tenim ganes, però no tots tenen la maduresa per fer-ho”, va explicar Biel Balagué sobre una proposició que va ser desestimada. Menys debat van generar les proposicions per a la implementació d’energies renovables als edificis públics i la de la conservació dels boscos andorrans, ambdues aprovades, mentre que els grans enfrontaments es van produir amb les mesures de millora de les línies de bus. La més debatuda, la gratuïtat o no del servei.

Un dels joves que més van intervenir, Gautier Blanchart, va considerar que “al principi ha estat molt impressionant però ha estat divertit”. La Martina Comellas va destacar que “hem pogut donar el nostre punt de vista i escoltar-ne d’altres”. La subsíndica general, Mònica Bonell, va destacar l’espontaneïtat dels nois i noies. “Són joves, diuen el que pensen, ho diuen amb naturalitat i això no s’ha de perdre”, va afegir.
  • #9 Tere And
    (21/03/19 13:28)

    •Els què critiquen que s'utilitza el Consell de joves per fer política, cosa que no es tan evident, potser us hauríeu de mirar el malùc, perquè es lo que esteu fen i de manera insidiosa. Far 17 anys qu'el Consell de Joves existeix. Potser que escoltem una mica més als nostres joves, i si més no, si hem de comentar que sigui per la feina que han fet, que ells no tenen la culpa de la mala educació d'alguns adults.

    Respondre
  • #8 Eva
    (21/03/19 13:27)

    Vaig seguir-los una estona per la ràdio i francament em van sorprendre gratament algunes intervencions dels joves. Mentres alguns opinaven senzillament dient que els hi agradava la proposta, d'altres usaven d'arguments tècnics en els temes de sostenibilitat i energies renovables, se'ls veia ben documentats. També van posar en dubte el plantejament de les propostes de llei, amb raonaments ben estructurats. Desconeixo si són ells mateixos que fan les propostes o se'ls demana de validar o invalidar propostes, si algú m'ho pot aclarir... En tot cas enhorabona! No és la idea que em feia d'ells abans d'haber-los escoltat.

    Respondre
  • #7 Tere And
    (21/03/19 12:52)

    Els què critiquen que s'utilitza el Consell de Joves per fer política, cosa que no es tan evident, potser us hauríeu de mirar el malùc, perquè es lo que esteu fen i de manera insidiosa. Far 17 anys qu'el Consell de Joves existeix. Potser que escoltem una mica més als nostres joves, i si més no, si hem de comentar que sigui per la feina que han fet, que ells no tenen la culpa de la mala educació d'alguns adults.

    Respondre
  • #6 17 anys
    (21/03/19 12:05)

    Fa 17 anys que es fa el consell dels joves.... trobeu merda on no n'hi ha #pocafeina

    Respondre
  • #5 marbella
    (21/03/19 10:35)

    vinga folklore que així es dóna bona imatge i som tots molt amics i sociables per una andorra cada cop més patètica... el qe es pot arribar a fer per una cadira i un sou segur...
    el meu vot serà pels que tinguin menys possibilitats així ningú dels grans se'n podrà beneficiar

    Respondre
  • #4 Santi
    (21/03/19 09:47)

    La foto és tota una declaració d'intencions, utilitzar als nens com globus d'oxigen és roí i mesquí.

    Respondre
  • #3 Cert
    (21/03/19 09:07)

  • #2 Josep
    (21/03/19 08:50)

    Molt trist i poc ètic utilitzar a adolescents per fer campanya electoral.

    Respondre
  • #1 Quin futur?
    (21/03/19 08:27)

    La campanya electoral d'aquest any és històrica, mai abans hi havia hagut tal descontentament per part de la ciutadania davant d'una classe política sense capacitat per resoldre els problemes bàsics de la nostra societat, solució? bonisme i populisme utilitzant el rostre innocent dels joves.

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts