REPORTATGE

El parlament acull un nou Consell General de Joves

Estudiants de tot el país van participar ahir al Consell General de Joves, on van debatre sis proposicions de llei relacionades amb la cura del medi ambient i altres temes que generen preocupació entre els adolescents i que van treballar prèviament en comissions.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa llàstima que s’hagi de fer una llei així al respecte”, va ser una de les expressions més repetides ahir durant el debat de la proposició de llei en contra de la discriminació sexual presentada ahir al Consell General de Joves, en un debat que va generar unanimitat, i que va ser aprovada amb suport majoritari. “Una llei molt necessària”, va expressar Jordi Pon, un dels consellers. “Quelcom que al segle XXI és totalment inadmissible”, va manifestar Mariona Costa. La proposició inclou l’organització de campanyes de conscienciació per visibilitzar el col·lectiu LGTBI+. Com aquesta, es van debatre altres cinc proposicions més, tres sobre la cura del medi ambient i totes relacionades amb preocupacions dels joves.

El gran debat es va generar al voltant de la proposició per modificar la Llei del Codi de circulació. El text preveia que els joves de 16 anys amb permís J poguessin conduir sense la necessitat d’haver de fer-ho sense acompanyament. Alguns dels nois consideraven que era una mesura que fomentaria la seva autonomia en situacions com, per exemple, sortir de festa. Altres van exposar que molts menors d’edat encara no tenen l’experiència suficient per conduir. “Tots en tenim ganes, però no tots tenen la maduresa per fer-ho”, va explicar Biel Balagué sobre una proposició que va ser desestimada. Menys debat van generar les proposicions per a la implementació d’energies renovables als edificis públics i la de la conservació dels boscos andorrans, ambdues aprovades, mentre que els grans enfrontaments es van produir amb les mesures de millora de les línies de bus. La més debatuda, la gratuïtat o no del servei.

Un dels joves que més van intervenir, Gautier Blanchart, va considerar que “al principi ha estat molt impressionant però ha estat divertit”. La Martina Comellas va destacar que “hem pogut donar el nostre punt de vista i escoltar-ne d’altres”. La subsíndica general, Mònica Bonell, va destacar l’espontaneïtat dels nois i noies. “Són joves, diuen el que pensen, ho diuen amb naturalitat i això no s’ha de perdre”, va afegir.

El parlament acull un nou Consell General de joves

El parlament acull un nou Consell General de joves

tracking