JUSTÍCIA

L'advocat Josep Parramon, inhabilitat durant cinc anys

Corts l’ha condemnat per apropiació indeguda de 93.500 euros d’un client i l’imposa una pena de 18 mesos de presó condicional

L'advocat Josep Parramon, inhabilitat durant cinc anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va condemnar ahir l’advocat Josep Antoni Parramon a 18 mesos de presó condicional, que haurà de complir si no abona en un termini de tres mesos els 43.000 euros que li deu a l’exclient que el va demandar, i també el va inhabilitar per exercir la seva professió per un període de cinc anys. La justícia va declarar culpable Parramon i va acceptar les proves presentades per la fiscalia d’haver comès un delicte d’apropiació indeguda per quedar-se poc més de 93.000 euros d’un client alemany que volia muntar un negoci al Principat. Durant el judici, el lletrat ja va abonar 48.000 euros, i els restants són la xifra que ara haurà de satisfer.

Els fets es remunten a l’any 2012, quan un resident alemany a Catalunya va voler muntar una societat al Principat i va donar més de 100.000 euros a l’advocat en forma de dipòsit, qui els va ingressar en un compte bancari d’una empresa a nom seu. Segons va declarar el denunciant durant el judici, va donar 108.000 euros a Parramon, qui els va ingressar al compte, però pocs dies després de l’operació, hauria canviat d’idea i ja no estaria interessat a invertir-los al país. La seva intenció era treure’ls en efectiu, però en ser una quantitat superior als 100.000 euros, la legislació de l’època ho impedia i l’única opció era transferir-los a un altre compte, que no fos de l’empresa, i retirar-los gradualment. Això es va produir el juliol d’aquell any però, segons va declarar el demandant, només va acceptar una operació per valor de 15.000 euros i ja no va tornar a veure els 93.500 euros restants.

Durant el judici, l’advocat que es va representar a ell mateix va declarar que “no he comès cap delicte perquè els diners sempre han estat en dipòsit i a la disposició del meu client (...) i si els volia, que hagués vingut a buscar-los”. Segons va afirmar a la sala “no he fet un ús indegut i podia fer el que volia amb els diners sense donar-li explicacions” i va afegir que no havien concretat una data de retorn.

La fiscalia el va acusar d’haver fet ús personal d’aquests diners. “Per favor, que inclús va pagar la visita d’un metge!”, va dir, i, junt amb el lletrat del querellant, van presentar una llista amb els reintegraments en efectiu que es van produir després de traspassar els diners al compte particular del lletrat. En només quatre mesos, l’extracte bancari mostrava un saldo de 32 euros. Malgrat que Parramon es va defensar activament de l’acusació, el dia del judici, la vista oral es va endarrerir gairebé quatre hores, després que se li va concedir un ajornament per desbloquejar un xec de 48.000 euros per fer efectiva una part de la quantitat que havia de retornar.

El ministeri fiscal va demanar per tot plegat una pena de 30 mesos de presó, cinc anys d’inhabilitació professional i una multa de 150.000 euros, mentre que Parramon va demanar la lliure absolució de tots els càrrecs.

Des d’ahir tindrà 15 dies hàbils per presentar un recurs contra la sentència dictada per Corts.

tracking