Successos

El bus atrapat a la zona de Racons no va rebre l'avís per posar les cadenes

La companyia diu que el vehicle portava al seu interior els equipaments per si eren necessaris

El bus atrapat a la zona de Racons no va rebre l'avís per posar les cadenesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia Pelines va al·legar ahir que el bus que es va quedar bloquejat diumenge a la CG-2, a l’altura de Racons, portava pneumàtics d’hivern i que ningú els va avisar sobre la necessitat d’instal·lar cadenes. Fonts de l’empresa van explicar que l’autobús les portava a l’interior del vehicle i que estaven preparades en cas que s’haguessin hagut de fer servir. “Podien ajudar, però no hi havia ni cartells ni s’havia donat instruccions”, van dir les mateixes fonts de la companyia de Ponfer­rada, que van defensar que amb les rodes d’hivern no els feia falta utilitzar les cadenes.

La companyia també va destacar l’habilitat del conductor per evitar mals majors i asseguren que el vehicle es va quedar bloquejat a la neu perquè es va haver d’aturar darrere d’uns conductors que instal·laven les cadenes als seus cotxes. A causa del fort pes, l’autobús hauria continuat relliscant, i en veure que es desplaçava prop d’un barranc, el conductor va aconseguir fer arribar el vehicle fins a l’altre costat per aconseguir aturar-lo. El vehicle transportava un grup de 53 persones, la majoria d’ells nens, des de les pistes d’esquí fins a la capital. Un autobús d’una companyia andorrana va traslladar els escolars fins a la capital i continuaran al país uns dies més per fer les activitats previstes. La companyia Pelines ha enviat un altre autobús cap al país per continuar duent a terme el servei.

La xarxa viària del Principat va recuperar ahir la normalitat. Al tancament d’aquesta edició no hi havia cap carretera en què fos necessari l’ús d’equipaments. El matí va començar amb obligatorietat a partir d’Ordino i Encamp i a mitja tarda es van aixecar totes les restriccions. Respecte a les estacions d’esquí, les últimes nevades han deixat uns 50 centímetres de neu nova a Vallnord i 75 a Grandvalira.

CAMIONS SENSE ACCÈS A FRANÇA

Tot i la millora de les carreteres, ahir encara estava prohibit l’accés a França per als vehicles de més de 19 tones que volien circular per l’RN-20, l’RN-22 i l’RN-320. Fonts de l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants (Atmca) van indicar que cap associat es va veure afectat per la restricció. Els pocs que van anar a França a buscar carburant ho van fer via Perpinyà. “Els hem aconsellat evitar les carreteres franceses mentre hi hagi la prohibició”, va dir el gerent de l’entitat, Víctor Filloy, que va ressaltar la bona comunicació que ara mateix hi ha amb les autoritats franceses.

tracking