accident mortal

Accident mortal

Els fets van tenir lloc de matinada i en espera de l’informe final de la policia s’apunta l’excés de velocitat com a possible causa del sinistre

Accident mortal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un motorista de 57 anys va morir ahir a causa d’un accident viari. L’home circulava amb una moto escúter Yamaha Majesty a dos quarts de sis de la matinada per la carretera CG-2 en direcció Escaldes-Engordany quan, per motius que encara s’estan investigant, va perdre el control de la motocicleta i es va encastar contra la barrera protectora de la calçada. L’accident, en què només s’hi va veure implicat el motorista, va tenir lloc al punt quilomètric 2,6, a la rotonda del túnel de les Dos Valires.

La víctima, Alfonso Cuenca, hauria mort a l’acte a causa del fort impacte a l’accident. La policia, que ha obert una investigació per esclarir els fets, treballa amb la hipòtesi de l’excés de velocitat com a possible causa de l’accident. Això, sumat al fet que la calçada estava humida, hauria provocat que l’home perdés el control de la motocicleta. Es tracta de la primera víctima mortal de l’any a les carreteres del Principat i el tercer motorista que traspassa en menys d’un any a la xarxa viària del país.

Cuenca era molt conegut al Principat per l’afició que tenia per les motocicletes. Els seus amics més propers el coneixien com a Tete. Amb els seus coneguts freqüentava el restaurant La Cirera, a Encamp. L’expilot Xavi Cardelús explica que Cuenca era un “bon amic”. “Quan vaig muntar la botiga ell estava molt amb mi”, diu Cardelús.

Cuenca també era molt aficionat a les competicions, a les quals havia arribat a participar però de manera molt ocasional. Cardelús hi afegeix que la seva amistat era tan estreta que li havia cedit alguns trofeus que havia aconseguit de les seves victòries i els podis perquè Cuenca els guardés. Cardelús recorda que fa uns anys van competir plegats al Campionat d’Andorra d’escúters. “Als amics íntims ens ha deixat en xoc”, hi afegeix Cardelús. “Era una persona divertida, que explicava acudits i era molt simpàtic”, afirma l’expilot, que recorda que quan ell competia Cuenca l’anava a veure. La víctima també havia anat a veure el fill de l’expilot mentre competia. Cuenca, que treballava en el sector de les assegurances, també s’havia desplaçat anteriorment amb amics en sortides amb motocicleta.

El president de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Enric Pujal, va lamentar ahir la mort de Cuenca i va fer una crida a estudiar l’elevada accidentalitat dels últims mesos al Principat, concretament pels casos que involucren els motoristes, per mirar de reduir els sinistres. “Crec que cal fer un estudi referent al tema i prendre decisions adients”, va dir Pujal, si bé es va mostrar cautelós perquè els tres accidents mortals de motoristes en menys d’un any han succeït “en circumstàncies molt diferents”. Amb tot, Pujal hi va afegir que des de l’ACA es posaran en contacte amb representants del Govern per valorar quines accions es poden dur a terme per reduir l’accidentalitat.

En l’informe de l’ACA del 2014 es va incloure la rotonda de les Dos Valires com un punt negre de la xarxa viària, però el text especifica que el tram de concentració d’accidents es produeix després de la sortida del túnel. No fa referència a l’altra glorieta que hi ha a sota, que és on va tenir lloc l’accident. Pujal va lamentar que aquest any no es podrà assolir la xifra de zero accidents mortals a les carreteres andorranes i recorda que el 2017 (amb quatre víctimes mortals) es va produir el pitjor registre dels últims cinc anys. “Al país tenim carreteres on la velocitat més elevada és de 90 quilòmetres per hora”, hi va afegir. Pujal va explicar que el Principat compleix les normatives a l’hora de garantir la seguretat dels motoristes a les vies. El director tècnic de la Federació de Motociclisme, Josep Puntí, va explicar que les proteccions per als motoristes són les adequades si bé són més baixes que en altres països. “Qualsevol tanca de protecció està configurada per a una velocitat estipulada”, va dir Puntí.

TERCER ACCIDENT MORTAL D'UN MOTORISTA EN VUIT MESOS

L’accident que va tenir lloc ahir a la matinada a Encamp és el tercer sinistre mortal d’un motorista en vuit mesos al Principat. El 22 d’abril del 2017, un jove de nacionalitat andorrana de 31 anys va perdre la vida després de patir un accident de circulació a la CG-3 a l’altura de la deixalleria de les valls del nord. El segon accident mortal va tenir lloc el 26 d’agost, quan un veí del Pas de la Casa va patir un sinistre al quilòmetre 30 de la carretera general 2, a l’encreuament de la via amb la carretera de la Solana, al Pas de la Casa. En cada accident només s’hi va veure implicat el motorista i tots tres van morir a l’acte.

Accident mortal

Alfonso Cuenca, en una foto amb el pilot de MotoGP Jorge Lorenzo.

tracking