L'empresari Amadeu Calvó ultima el projecte per fer un centre d'hípica

Cavalls Principat organitzarà competicions i es dedicarà a la doma i la cria a Canillo

L'empresari Amadeu Calvó ultima el projecte per fer un centre d'hípicaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresari Amadeu Calvó ultima el projecte per obrir “un important centre hípic, amb un petit hipòdrom, a Canillo”. Una iniciativa, sota el nom Cavalls Principat, que va plantejar-se fa 2 anys i per la qual Calvó ha començat a treballar amb el genet català Gabriel Cueto i una hípica d’Amposta. Canillo seria el centre neuràlgic del projecte, però Amadeu Calvó considera que, de fet, “és una iniciativa de futur per a tot el país” amb possibilitat d’organitzar tornejos en qualsevol parròquia. De moment, l’empresari no avança terminis ni en quin terreny se situaria el centre.

L’objectiu d’Amadeu Calvó és “muntar un centre amb 10 o 12 disciplines i organitzar-hi competicions”. Per exemple, en raid, salt, doma i reining, la variant de la doma de l’oest americà.

Hípica de competició

L’empresari promourà l’hípica de competició al país “i convertirem el cavall en l’oferta turística per a l’estiu, farem que sigui un complement de l’esquí”. Fill de Canillo, Amadeu Calvó explica que “la idea va sorgir a partir del moment que vaig conèixer Gabriel Cueto”, campió de reining, a qui acompanya a competicions internacionals. Segons Calvó, fins ara ha mantingut primeres converses amb els ministeris encarregats de les àrees de Turisme i Agricultura i amb el comú de Canillo.

“El centre hípic organitzarà competicions en diverses discliplines i rutes de muntanya, i ha d’atraure un públic d’alt nivell adquisitiu”, diu Calvó. L’empresari també vol dedicar-se a la cria.

Cavalls Principat treballa en col·laboració amb una hípica d’Amposta, on hores d’ara ja hi té cavalls. Calvó vol atraure propietaris d’altres països perquè portin els seus cavalls a entrenar i competir al Principat” i crear “nova oferta turística”. D’inici, volia fer un gran hipòdrom, però Amadeu Calvó diu ara que l’orografia del país s’adequa millor a un equipament menor amb pista d’entrenament i competició.

tracking