L'empresari Amadeu Calvó ultima el projecte per fer un centre d'hípica

Cavalls Principat organitzarà competicions i es dedicarà a la doma i la cria a Canillo

L'empresari Amadeu Calvó ultima el projecte per fer un centre d'hípicaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari Amadeu Calvó ultima el projecte per obrir “un important centre hípic, amb un petit hipòdrom, a Canillo”. Una iniciativa, sota el nom Cavalls Principat, que va plantejar-se fa 2 anys i per la qual Calvó ha començat a treballar amb el genet català Gabriel Cueto i una hípica d’Amposta. Canillo seria el centre neuràlgic del projecte, però Amadeu Calvó considera que, de fet, “és una iniciativa de futur per a tot el país” amb possibilitat d’organitzar tornejos en qualsevol parròquia. De moment, l’empresari no avança terminis ni en quin terreny se situaria el centre.

Etiquetes:

L’objectiu d’Amadeu Calvó és “muntar un centre amb 10 o 12 disciplines i organitzar-hi competicions”. Per exemple, en raid, salt, doma i reining, la variant de la doma de l’oest americà.

Hípica de competició

L’empresari promourà l’hípica de competició al país “i convertirem el cavall en l’oferta turística per a l’estiu, farem que sigui un complement de l’esquí”. Fill de Canillo, Amadeu Calvó explica que “la idea va sorgir a partir del moment que vaig conèixer Gabriel Cueto”, campió de reining, a qui acompanya a competicions internacionals. Segons Calvó, fins ara ha mantingut primeres converses amb els ministeris encarregats de les àrees de Turisme i Agricultura i amb el comú de Canillo.

“El centre hípic organitzarà competicions en diverses discliplines i rutes de muntanya, i ha d’atraure un públic d’alt nivell adquisitiu”, diu Calvó. L’empresari també vol dedicar-se a la cria.

Cavalls Principat treballa en col·laboració amb una hípica d’Amposta, on hores d’ara ja hi té cavalls. Calvó vol atraure propietaris d’altres països perquè portin els seus cavalls a entrenar i competir al Principat” i crear “nova oferta turística”. D’inici, volia fer un gran hipòdrom, però Amadeu Calvó diu ara que l’orografia del país s’adequa millor a un equipament menor amb pista d’entrenament i competició.

tracking