reportatge

Aprendre a espavilar-se

El Principat compta des d’ahir amb un grup escolta, el primer que hi ha al país després de quatre dècades. Ensenyar als nens a ser autònoms serà un dels principis de la nova agrupació que han impulsat una quinzena de joves lauredians.

Aprendre a espavilar-seFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

aber fer foc sense encenedor, muntar una tenda, cuinar amb fogonet o posar-se un frontal són activitats que a partir d’ara podran aprendre els nens i joves del país. La plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria va acollir ahir la presentació de l’Agrupament Escolta i Guia Lauredià, el primer grup d’aquest tipus que hi ha al país després d’una experiència puntual que hi va haver ara fa 40 anys. Una quinzena de joves de la parròquia han impulsat aquesta agrupació –que està apadrinada i subvencionada pel comú de Sant Julià i per Mi-nyons Escoltes i Guies de Catalunya– que té vocació d’aplegar infants de tot el país perquè organitzin excursions i activitats.

Un dels impulsors del grup, Ivan Duran, assegura que són ambiciosos i que volen “arribar a ser bastants més per poder fer diferents grups” de les diferents franges d’edat de l’escoltisme, de 6 a 12 anys, de 12 a 14 i de 14 a 17. “Volem omplir-les totes”, va dir, i es va mostrar confiat que “pot tenir molta sortida i ens pot anar molt bé” perquè “la ideologia escolta és avui el grup juvenil més gran de tot el món”. Duran posa de manifest que a diferència de les colònies que organitza AINA des de Canillo, els grups escoltes busquen l’autonomia dels petits, que aprenguin a valer-se per si sols. “Els nens trien les activitats i s’hi han d’involucrar, nosaltres només els ajudem”, afirma el monitor, que destaca com a valors “l’austeritat, saber treballar en equip i que el nen es planifiqui i s’espavili”.

És per això que una de les primeres activitats que impulsaran –se’n farà una al mes i també es programaran campaments a l’estiu– serà una sortida a Port Aventura que organitzaran els participants, que podran disposar d’un local a la llar de jubilats de la parròquia.

Activitats per la Marató de TV3

Per mostrar als nens com s’hauran d’espavilar, un parell de monitors van escenificar ahir a la plaça una excursió al bosc on havien de parar la tenda i fer foc. A més, es va celebrar una batucada i una xocolatada per a tots els assistents i es va fer una flashmob en benefici de La Marató de TV3 que es farà avui.

tracking