Dos penals condemnen a la selecció a Moldàvia (2-1)

Marcio ha marcat el seu primer gol com a internacional
El penal que ha suposat l'1 a 0 de Moldàvia

FAF/X.MIRÓ
Actualitzada 14/06/2022 a les 19:49
La selecció ha perdut 2-1 contra Moldàvia en un partit decidit des del punt de penal, ja que les dues dianes dels locals han arribat des dels 11 metres després de la intervenció del VAR. Marcio Vieira, que ha anotat el seu primer gol com a internacional després de 115 partits vestint la tricolor, havia fet somiar amb l'1-1 just abans del descans.

El duel ha arrencat amb el domini moldau de la pilota, però sense tenir ocasions, tot i que a poc a poc s'han anat acostant a la porteria, i Motpan ha tingut un parell d'ocasions per obrir el marcador, però la primera ha marxat alta, i la segona l'ha evitat Iker Alvarez de Eulate amb una gran intervenció amb el peu. Moldàvia dominava, però sense encert, fins que un penal de Jordi Rubio sobre Ion Jardan al minut 25 que ha assenyalat el VAR ha començat a decantar el partit. Iker ha pogut tocar la rematada de Caimacov des dels 11 metres, però la pilota ha acabat entrant.

Els tricolors han anat millorant a poc a poc i han tingut un parell d'acostaments gràcies a Jordi Rubio, una amb un xut alt, i una altra amb una falta lateral, però l'ocasió més clara ha estat la de Marcio Vieira, que ha rematat amb el cap una centrada lateral de Marc García. A la primera no ha pogut ser, però Marcio no ha fallat a la segona, i just abans del descans ha fet l'1-1 amb un xut creuat i ajustat al pal que ha sorprès Railean.

A la represa, els moldaus s'han tornat a avançar ràpidament amb un altre penal. L'àrbitre ha xiulat la infracció de Marc García, i Nicolaescu no ha fallat fent el 2-1 als quatre minuts de la segona meitat. Koldo Alvarez de Eulate ha fet un triple canvi amb vocació ofensiva per anar al partit, i ho ha provat amb un tímid xut de Jordi Aláez que ha marxat molt desviat.

Els locals han adormit el partit perquè no se'ls escapés la victòria, i així ha estat, i la selecció ha acabat caient al quart partit de la Lliga de les Nacions. La competició s'atura ara fins al setembre, quan l'equip nacional jugarà a domicili contra Liechtenstein, i rebrà a casa a Letònia.